Turnaje

Mladší žáci se dočkají jubilejního 10. ročníku Poháru starosty Prahy 13! Uskuteční se během první zářijové víkendu

V sobotu 3. září a v neděli 4. září se odehraje jubilejní 10. ročník turnaje, který nese název Pohár starosty Prahy 13! O tento pohár každoročně bojují mladší žáci na pražských Lužinách, přičemž HC Kert Park Praha tuto akci zaštiťuje. Kdo se na turnaji představí?

Jak dopadne Pohár starosty Prahy 13 v tomto roce?

Jubilejní 10. ročník turnaje O pohár starosty Prahy 13 mladších žáků již zná svůj jízdní řád. Kdo bude na pražských Lužinách bojovat o medaile? Stabilním účastníkem této akce jsou hokejbalisté z Tatranu Třemošná, jež sice nikdy nedosáhli na vysněné umístění, avšak co nebylo v minulosti, může dopadnout v tomto roce. Ze západu Čech se také přihlásily Blovice, jak se jim na turnaji povede? K favoritům turnaje patří hráči z Hradce Králové. Piráti vyhráli úplně první ročník tohoto Poháru. Dokáží současní hráči navázat na úspěch těch předchozích? Dalším klubem, který turnaj odehraje je HBC Kladno, který je také favoritem na zisk zlaté medaile. V loňském ročníku Rysové došli až do finále. Poprvé za deset let se na turnaji objeví moravský zástupce, konkrétně přijede Kyjov. Je to nejlepší moravský celek, bude možná černým koněm turnaje. Šestici týmů doplní domácí tým, jenž se vždy chce na turnaji před domácím publikem vytáhnout.

Rozpis a program pražského turnaje pro mladší žáky. Zdroj fotky: HC Kert Park Praha.

Turnaj se hraje podle systému, kdy každý odehraje jeden zápas proti každému. Hraje se podle klasických pravidel, přičemž se hraje 2x15 minut čistého času s tresty 1,3 a 6 minut. Za výhru bere tým 2 body, remíza znamená 1 bod do tabulky.