Mládež

Dorostenci Keltů budou v nové sezóně obhajovat bronz! Jak si ho váží Vojtěch Šlechta?

SK Kelti 2008 získali v loňské sezóně bronzovou medaili v Extralize juniorů. Mladí hráči v důležitém souboji přetlačili pardubický Svítkov. Výkony se na tom podílel i Vojtěch Šlechta, který také nastoupil v reprezentaci na Evropském poháru. Jak na celou minulou sezónu pohlíží?

Určitě jsme měli ze třetího místa velikou radost

Vojtěchu, minulou sezónu jste hrál za dorost Keltů, s nimiž jste po těžkém turnaji získali bronz. Panovala v týmu dobrá nálada po tomto úspěchu? Jak si ho ceníte?

Určitě jsme měli ze třetího místa velikou radost, protože jsme to nečekali a o to více jsme to s klukama oslavili.

Vy se teď připravujete na další sezónu, kterou odehraje již v juniorech. Jak velký rozdíl to oproti dorostu pro Vás bude?

Vzhledem k tomu, že v juniorech už odehrají druhou sezónu, tak to nebude takový rozdíl jako minulý rok, ale určitě to rozdíl bude.

budeme mít více šancí na titul

Jaké cíle si kladete do další sezóny? Které milníky chcete s Kelty pokořit?

Určitě v obou kategoriích jak v dorostu, tak v juniorech si jdeme letos pro titul a týmy v obou kategoriích máme velmi silné, takže si myslím, že budeme mít více šancí na titul než rok předchozí.

Vy jste se objevil i na Evropském poháru. Konkrétně jste nastupoval za „Červený tým“ České republiky. Jak jste si užil tuto akci?

Tuto akci jsem si užil hodně, i když většina lidí počítala se Světovým pohárem, tak nakonec to bylo super.

Vy jste získal s týmem zlato, jak náročné bylo hrát finále proti druhému českému celku? Neměl jste výčitky, že jste porazil své spoluhráče?

Tak finálový zápas byl velmi vyrovnaný, i když jsem nastupovali do zápasu jako favoriti a i když to byli naši kamarádi, tak na hřišti to byli soupeři jako každí jiní.