Ostatní oznámení

„Hokejbalová babička“ v novém kabátě

Hřišť, na kterých se odehrávají hokejbalové "bitvy" již od druhé poloviny 80.let minulého století, u nás (ani v Evropě) není mnoho. Jedno takové se nachází v malebném údolí Berounky v Nižboru.

A díky dokončení další fáze rekonstrukce zdejšího hřiště se zdá, že na Berounsku bude i nadále hokejbalovým nadšencům k dispozici prostor, který znovu může přinášet radost několik desetiletí. Pamětníci dobře vědí, že na zdejším hřišti, které bylo jedním z prvních v republice, se již více než 25 let odehrávají například dramatická utkání NHL (Nižborská hokejbalová liga) či každoroční Memoriál Tomáše Hoskovského, jehož tradice sahá do poloviny 90.let. Vedle těchto událostí, které jsou vítanou příležitostí pro setkávání hráčů a hráček všech věkových a výkonnostních kategorií, nižborské hřiště stále častěji ožívá i při vícedenních turnajích, kempech a soustředěních.

Sousední areál již čtyři roky poskytuje zázemí pro letní soustředění mládežnických kategorií SK Kelti 2008, již dvakrát hostil Nižborský pohár přípravek a koncem září se zde odehrál i víkendový regionální minikemp dívek za účasti hráček HBC Hostivař, SK Rebel Praha, HBC Rakovník, Tygři Mladá Boleslav a pořádajících domácích Fretek.

Stále intenzivnější využívání zdejšího hřiště by ale nebylo myslitelné bez jeho postupné rekonstrukce, která započala před třemi lety pokládkou nového asfaltového povrchu. Po odstranění původních mantinelů pak došlo v letošním roce i na kompletní rekonstrukci mantinelového systému.

Díky prostředkům z dotace z Participativního rozpočtu Středočeského kraje, dlouhodobé podpoře obce Nižbor a v neposlední řadě s pomocí finančních zdrojů z veřejné sbírky se podařilo dlouholeté úvahy o rekonstrukci hřiště dotáhnout do zdárného konce a zachovat tradiční místo pro rozvoj našeho sportu na Berounsku.

Nezbývá než poděkovat všem, kteří se na rekonstrukci této „hokejbalové babičky“ podíleli (ať už organizačně, formou brigádnické výpomoci či finanční podpory veřejné sbírky) a popřát všem jejím uživatelům napříč hokejbalovým prostředím mnoho nejen sportovních zážitků.