Reprezentace

Filip Jedelský byl u úspěchu České reprezentace do 16 let! Na Kladno přivezl zlato!

V Pardubicích se v srpnu uskutečnil Evropský pohár hokejbalistů do 16 let. Na něm se ukázali dva české celky – Red and White. Filip Jedelský byl součástí „Red“ týmu, který celou akci opanoval. Jak si tento hráč cení zlaté medaile? A jak se těší na novou sezónu?

Loňská sezona byla prostě a jednoduše jízda

Filipe, začnu nejdříve loňskou sezónou. S dorostem Kladna jste získal zlatou medaili. Byla to velká kladenská jízda? Jak na ni vzpomínáte?

Loňská sezona byla prostě a jednoduše jízda. Sešlo se vše. Skvěla parta kluků, kvalita týmu i výborní trenéři. Budu na ni vzpomínat jenom v dobrém.

Osobně jste byl herně velmi vidět. Dva góly ve finále proti Pardubicím. Měl jste dobrou formu, a proto jste také jel reprezentovat, co myslíte?

Na finálovém turnaji mi to moc nepadalo. Naštěstí to přišlo v pravý čas. V jiných zápasech jsme ukázali sílu všech tří lajn, což byla naše výhoda. Reprezentace byla taková třešnička na dortu a velmi jsem si ji vážil.

Na Evropském poháru jste nastoupil za „Červený“ tým. Jak se Vám na turnaji hrálo?

V reprezentaci byla opět výborná parta kluků, byl jsem z toho až překvapený. Až na první zápas se mi hrálo velmi dobře.

Věřím, že se probojuji do základu juniorů.

S „Red“ týmem jste ve finále porazili druhý český celek. Jak náročné finále to bylo?

Ve finále už jsme všichni byli unavení z celé sezony, ale vymáčkli jsme ze sebe vše a myslím, že zaslouženě vyhráli. Druhý český tým byl ale těžkým soupeřem a výhra se nerodila jednoduše. Tým White ukázal sílu se Slovenskem, díky čemu to bylo české finále a byl to hezký výsledek toho, jaká kvalita tohoto ročníku je.

Vy jste dokonce vsítil jednu branku, jaký to byl pocit vstřelit ve finále mezinárodní akce branku?

Byl to hezký pocit, ale musím říct, že mi to můj spoluhráč i z týmu Jirka Rod hezky připravil. Já to měl už vcelku jednoduché.

Jak se těšíte na novou sezónu? Jistě budete nastupovat spíše za juniory Kladna. Jaké budou ambice?

Tak u nás na Kladně jsou ambice vždy ty nejvyšší. Mojí kategorií je stále dorost, ale věřím, že se probojuji do základu juniorů.