Mládež

Juniorka HBC Hostivař hlásí pro nadcházející sezónu novou posilu. Jak se staví ke změně dresu obránce Jan Matějka?

Pražský tým Rebelů pro novou sezónu neseskládal juniorskou kategorii, a proto si někteří hráči byli nuceni hledat nové angažmá. Mezi nimi například i sedmnáctiletý kapitán Jan Matějka, který se nakonec pro letošek usadil u pražských rivalů z Hostivaře. Jaké jsou jeho první dojmy z nového prostředí?

Zahrát si Extraligu juniorů v dorosteneckém věku pro mě byla skvělá zkušenost

Ke konci loňské sezóny jste se již zapojil do 3 zápasů v dresu Rakovníku. Co nakonec rozhodlo o vašem přesunu z Rebelů do Hostivaře?

Zahrát si Extraligu juniorů v dorosteneckém věku pro mě byla skvělá zkušenost a osobní přínos, za což jsem Rakovníku vděčný. Hostivař jsem si zvolil z ekonomických důvodů. Takhle je to pro mě nejlepší, jak mohlo a v týmu je zároveň skvělá parta.

Změna týmového prostředí nemusí být vždy snadná. Proběhlo Vaše začlenění do nového kolektivu bez obtíží a nevadí vám pozice jediného nováčka v týmu?

Největší problém byl v tom, že jsem nikoho neznal a přijel jsem na soustředění, kde jsem se ubytoval se dvěma klukama, kteří jsou fajn, ale v tu chvíli pro mě byli neznámí. Myslím, že jsem zapadl skvěle a v týmu si rozumíme. Ta pozice jediného nováčka mi nevadí a nemám s ní problém.

Co říkáte na sportovní stránku v hostivařském klubu? Dokážete porovnat tréninky v Hostivaři s těmi, na jaké jste byl doposud zvyklý?

Každý to provádí jinak, ale v Hostivaři mi tréninky vyhovují a jsou přínosné. Jen je musíme zužitkovat v co největší formu pro následující utkání.

Již jste zažil i klubové soustředění. Byl jste s ním spokojený? Jak byste ho celkově ohodnotil?

Soustředění bylo skvělé a dost nás připravilo na nadcházející sezónu. Fyzicky bylo velmi náročné, ale o to víc toho zvládneme v sezóně. Bylo dobře organizováno a líbila se mi různá zpestření jako třeba fotbalový zápas.

Hostivař v prvním duelu i s Janem Matějkou padla. Jak se ji bude dařit dále? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

První zápasy o sezóně nerozhodují

Troufnete si předpovědět průběh letošní Extraligy juniorů? Cítíte v kabině ambice na titul? V kom případně vidíte nejvážnější ligovou konkurenci?

Víte, nerad o těchto věcech mluvím, aby se to nerozkřiklo, ale ambice určitě máme a doufám v dobré umístění a v postup. Konkurent může být kdokoliv a musíme pořád hrát na 100 %, nesmíme polevit.

Premiéra v dresu Hostivaře se nevydařila úplně podle představ. Co byste k úvodnímu klání řekl?

Můj trest mě mrzí, ale stejně už to nevrátím. Byl to první zápas, ve kterém jsme bohužel podlehli, ale první zápasy o sezóně nerozhodují. Jak říkám, pokud nepolevíme a budeme makat, tak se dočkáme skvělých výsledků.

Věříte, že budete pro svůj nový tým přínosem? Kde u sebe případně vidíte největší prostor pro individuální herní zlepšení?

Týmu chci pomoci co nejvíc a doufám, že přínosem budu. Vždy je co zlepšovat a já se budu snažit jet na 100 % a být tak týmu k užitku.