2. Liga

Úvodní zápas 2. ligy je za námi. Jak výhru nad Kladnem hodnotí hostivařský útočník Jáchym Mareš? A co si myslí o sezóně minulé nebo té přicházející?

Nyní již stálice hostivařské rezervy Mareš zpětně dokáže loňské druhé místo ocenit, ale netají se ambicemi s týmem. Předešlý výkon chce ještě vylepšit o poslední možný krok. Cestu za titulem započal se svými spoluhráči tuto neděli, když doma přehráli Kladno B bez větších problému 6:1.

Podle mého bylo tou hlavní příčinou, že jsme se na konci dokázali semknout a hrát jako tým

Vy jste absolvoval první kompletní sezónu v roli hráče B týmu HBC Hostivař. Jak byste popsal své dosavadní dojmy z 2. ligy a v čem vidíte její nejzásadnější rozdíly oproti mládežnickým soutěžím?

Už po odehrání prvních zápasů, jsem byl velice příjemně překvapen úrovní 2. ligy. Pro mě osobně to byl veliký skok oproti mládežnickému hokejbalu, protože ve 2. lize hrají hráči s dlouholetými zkušenostmi z Extraligy atd., což si myslím že je ten nejzásadnější rozdíl.

Minulá sezóna se Vám nad očekávání vydařila. K titulu sice kousek chyběl, ale druhé místo bylo na začátku sezóny jen těžko představitelné. Jak s odstupem hodnotíte tento úspěch, a co bylo jeho hlavní příčinou?

Z mého pohledu jsem byl s minulou sezonou velice spokojený, myslím, že se nám velice podařila. Je sice škoda, že jsme titul nezískali, ale s odstupem času jsem velice šťastný i za stříbrnou medaili. Podle mého bylo tou hlavní příčinou, že jsme se na konci dokázali semknout a hrát jako tým.

Sám jste byl s 16 kanadskými body jedním z tahounů hostivařské rezervy v základní části. Byl jste se svými výkony spokojen, nebo cítíte, že máte na víc?

Neřekl bych, že bych byl hlavní tahoun. Sice tam pár gólů padlo, ale myslím si, že je nakonec jedno, kdo góly dá. Důležitý je úspěch týmu a myslím, že ten se nám podařil. Se svými výkony jsem v celku spokojen, a jestli mám navíc, to nevím. Každopádně bych se určitě rád zlepšoval a dotáhl to co nejdál.

Když už jsme u toho, jak byste zhodnotil svou letní přípravu? Proběhla nějaká týmová nebo jste na sobě pracoval individuálně?

Ke konci léta jsme se zlehka týmově začali připravovat, a i individuálně jsem se snažil na sobě pracovat co nejvíce jsem mohl, ale samozřejmě jsem taky hodně času regeneroval a trávil s přáteli.

Jáchym Mareš pomýšlí v letošní sezóně na titul! Dopadne to tak i pro HBC Hostivař B? Autor fotky: Veverka Rady.

Měli bychom mít ty nejvyšší cíle

Přesuňme se k cílům pro nadcházející sezónu. Věříte si na zopakování loňského umístění, nebo dokonce pomýšlíte na titul? V kom letos vidíte nejsilnějšího soupeře?

Měli bychom mít ty nejvyšší cíle, takže já věřím rozhodně v titul. Myslím, že nejsilnějším soupeřem bude Defekt Třebíz. V play off jsme s nimi odehráli velice kvalitní a vyrovnané zápasy, ale i ostatní týmy budou nepříjemnou konkurencí.

Zrovna jste odehrál úvodní duel sezóny s B týmem extraligového Kladna. S vítězstvím jste jistě patřičně spokojen, ale co nám řeknete ke svému osobnímu výkonu? Sedli Vám spoluhráči z lajny? A nevadí Vám, že jste tentokrát vyšel bodově naprázdno?

Ano, s vítězstvím jsem velice spokojen. Myslím, že se spoluhráči v lajně jsme si celkem sedli a bylo z toho i pár branek. Mně osobně bohužel dnes chyběla ta troška štěstí, ale jak jsem říkal, důležité jsou hlavně výkony týmu a ty dnes byly výborné, takže nezáleží, jestli mám body nebo ne.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0