2. Liga

Posila pro rezervu Hostivaře. Štěpán Bůžek hlásí návrat!

Od potupných debaklů na Beko poháru juniorů 2020 se na hokejbalovém hřišti neukázal. Nyní, po dvou letech, se Štěpán Bůžek pokusí o kariérní restart v B týmu HBC Hostivař, kam přichází jako zvučná posila. Kdysi produktivní hvězda hostivařské mládeže sděluje své první dojmy po premiérovém utkání.

Bylo tam i dlouhé přemlouvání k návratu

Už je to přes 2 sezóny, co jste se naposledy fanouškům ukázal s hokejkou v ruce. Co Vás po této pauze přimělo vrátit se do Hostivaře?

Tak s kluky jsem byl stále v kontaktu. Známe se hrozně dlouho a musím přiznat, že od některých jedinců tam bylo i dlouhé přemlouvání k návratu, za což jsem rád. Je tady dost dobrá parta lidí.

Neexistovala třeba nějaká jiná varianta? Uměl byste si vůbec představit oblékat jiný dres než ten, který jste nosil dlouhých 11 let?

Určitě ne. Nedokázal bych si ani představit nastoupit v jiném dresu. To by pro mě nemělo vůbec žádný smysl.

Se seniorským hokejbalem máte vlastně úplně první zkušenost, je to tak? Jak na vás působí hra i kolektiv v B týmu HBC Hostivař, z toho,co jste zatím mohl vidět?

Pár startů za chlapy už jsem měl ještě před tím, než jsem skončil jako junior. Je to samozřejmě něco jiného než juniorka a pro mě zároveň i trochu něco nového. Musím se nejdřív trošku otrkat a pak si myslím, že se moje výkony budou jen zvedat.

Štěpán Bůžek zažil povedený návrat na Hostivař. Jak se mu povede dál? Autor fotky: Veverka Rady.

Uvidíme, jak se mi bude dařit za B tým

Vždy jste patřil k tahounům ročníku 2001. Není tak pro vás zařazení do mužské rezervy málo? Neplánujete se postupně propracovat do A týmu a okusit hokejbalovou Extraligu?

Zatím bych nepředbíhal. Uvidíme, jak se mi bude dařit za B tým a čas ukáže co dál.

Máte za sebou první start ve 2. lize proti Kladnu a hned jste se mohl radovat z vítězství. Přeci jen jste poměrně dlouho nehrál, jak jste tedy spokojený s vlastním výkonem? A jak na vás na hřišti působili ostatní členové mužstva?

Jsem za výhru hrozně rád, kluci hráli fantasticky, byla vidět i sehranost a dobře poskládané formace. Od mého výkonu jsem čekal trochu více, ale byl to první zápas po dlouhé pauze, tak doufám, že se to bude jen a jen zlepšovat.

S ohledem na uvedený zápas, myslíte si, že má Váš tým na to, aby v lize uspěl, případně se dokonce probojoval až k titulu?

Abych se přiznal, tak nemám ligu moc nakoukanou a nevím, co od jakého soupeře přesně čekat. Nicméně náš včerejší výkon byl až na pár úseků povedený, a když budeme takhle přistupovat ke každému zápasu, tak si myslím, že na tom můžeme jako tým jen profitovat.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0