Mládež

Skončila sezóna, na kterou se na pražském Kovu nebude lehce vzpomínat. S vidinou lepších zítřků komentuje přelom loňského ročníku s letošním kapitán juniorky Pavel Kabát.

Pád A týmu z Extraligy, konec B týmu ve čtvrtfinále play off 2. ligy, absence juniorů ve vyřazovacích bojích i bolestivá ztráta trenéra. To vše potkalo pražský klub v průběhu jediného roku. Kapitán a tahoun juniorů Pavel Kabát vzpomíná jako člen kádrů všech tří mužstev na to, co bylo.

Bohužel, naše produktivita a výkony v některých zápasech se na tom podepsaly

Loňská sezóna se Vám z týmového hlediska pravděpodobně nevyvedla tak, jak byste si v kabině představovali. Juniorský výběr se nedokázal probojovat do vyřazovacích bojů ani ze základní části ani z nadstavby. Jak zpětně hodnotíte závěrečné umístění Vašeho týmu?

Loňská sezóna je pro nás určitě zklamáním. Cílem v juniorech bylo play off, což se nepovedlo. I když ze začátku sezóny to nevypadalo, že by měl být problém dostat se minimálně do nadstavbové části. Bohužel, naše produktivita a výkony v některých zápasech se na tom podepsaly. Další rána v té sezoně pro nás přišla, když nás navždy opustil náš hlavní trenér „Bejk“ (Tomáš Hertus - pozn. red.). O to více jsme to chtěli uhrát, ale bohužel.

Aktivně jste se zapojoval i do mužských kategorií ale jak pro první tým Kova, tak pro jeho rezervu neskončila sezóna příliš slavně. Domníváte se, že pád A týmu do 1. ligy přišel oprávněně? A co si myslíte o konci B týmu hned v úvodním kole play off 2. ligy?

Bohužel ano, pád přišel oprávněně. Hokejbal se hraje na góly, ale naše produktivita byla slabá. Herně to nebylo tak špatné, držel nás gólman, ale produktivita byla podprůměrná. Co se týče B týmu, tak to bylo zklamání, po průběhu sezóny se očekávalo více než čtvrtfinále.

Hodláte se i nadále podílet na činnosti mužských kategorií ve Vašem klubu, nebo plánujete věnovat většinu času a energie juniorské kategorii?

Určitě bych rád odehrál co nejvíce zápasu za A tým, juniory i B tým. Také záleží i na zájmu trenérů, a abych mohl samozřejmě podávat stoprocentní výkon. Hlavně chceme vrátit A tým do Extraligy.

Pavel Kabát zápolí za tři kategorie pražského KOVA. Dočká se alespoň s jednou většího úspěchu? Zdroj fotky: HBC Plzeň.

Hlavně chceme vrátit A tým do Extraligy

Jak moc přínosné jsou pro Vás zkušenosti z hokejbalu mezi dospělými? Dokážete porovnat herní úroveň napříč všemi třemi zmíněnými kategoriemi?

Samozřejmě, že pro mě je to velký přínos, zkušenosti jsou k nezaplacení. Velmi mi to pomohlo v juniorské kategorii, a zároveň mi to pomohlo se rozkoukat mezi muži. Největší rozdíl byl určitě mezi Extraligou mužů a Extraligou juniorů. Byl tam rychlostní, technický i fyzický rozdíl, ale během pár utkaní jsem si zvykl. Samozřejmě kvalita hráčů byla na jiné úrovni než v Extralize juniorů.

Určitě máte též stanoveny nějaké cíle pro aktuálně začínající sezónu. Věříte si se svými spoluhráči na lepší umístění v Extralize juniorů, než na jaké jste dosáhli naposledy?

Samozřejmě, minimální cíl je play off. Máme letos stabilnější kádr než loni, ale doplnění kádru by neuškodilo.

První 2 utkání již máte za sebou, a to z poloviny úspěšně. Považujete 3 získané body za dostatečný start Vašeho působení v letošním ročníku, nebo jste se v kabině cítili na víc? Viděl jste v průběhu těchto utkání v týmu potenciál potřebný pro boj mezi juniorskou elitou?

Výhra v prvním soutěžním utkání v sezoně je vždy důležitá, navíc se nám podařilo udržet čisté konto, což také potěší. V druhém utkání se nám už bohužel střelecky tak nedařilo, i když si myslím, že aspoň bod jsme mohli uhrát. Kvalita v týmu určitě je, a pokud budeme poctivě pracovat, vyhnou se nám zranění a bude stoprocentní docházka, tak si myslím, že na play off dosáhneme.