Regionální ligy

Vystřídal hned několik klubů, a to nejen v hlavním městě. O konci kariéry však Martin Zeman zatím neuvažuje.

Ostřílený mazák Martin Zeman má zkušeností s hokejbalem na rozdávání. Přesto ho hra doposud neomrzela a na hřištích ho uvidíme i letos v dresu Kova B či Goblinů. Kam bude jeho kariéra dále směřovat a co bude, až dojde ke svému konci?

Plánuji v Kovu pokračovat i další sezóny

Nejvíce sezón jste strávil v pražském KOVU napříč všemi možnými soutěžemi. Je to pro Vás po té divoké loňské sezóně již uzavřená kapitola, nebo věříte v pokračování?

V Kovu hraju pořád, i když poslední sezóny již jen v regionu za B tým. Určitě, když to zdraví dovolí, plánuji v Kovu pokračovat i další sezóny.

Dříve jste oblékal například také barvy Nového Strašecí nebo pražského Aviru? Nepřipadá v úvahu návrat do jednoho z těchto celků, případně nějaká nová výzva v podobě jiného mužstva?

Avir Praha je můj první klub, ve kterém jsem hokejbal začal hrát, do té doby jsem jen občas chodil na tréninky Černé Ruky, kde hrál táta. K Aviru se vracím rád a určitě do budoucna nevylučuji, že ještě jejich dres obléknu. S žádným jiným klubem v kontaktu nejsem, takže na letošní sezónu počítám s pokračováním v Goblins Praha, Kovu B a libereckých Green Monsters.

Nyní tedy hájíte i barvy Goblinů v pražské hokejbalové lize. Loni jste jim v základní části 20 kanadskými body dopomohl ke druhému místu, cesta za titulem však skončila již v semifinále. Věříte, že máte letos dostatečný kádr na zopakování bojů o ligový titul?

Tohle je spíše otázka na GM Marka Skramužského, jak v letních měsících bojoval na přestupovém trhu. Tým určitě zůstane podobný jako loni a věřím, že budeme jedni z těch, kdo se o titul poperou.

Foto z archivu Martina Zemana.

Občas to není jednoduché všechno skloubit dohromady

Jak jste se na nadcházející ročník v kabině naladili? Jak vůbec vypadá letní příprava týmu hrajícího v těchto nižších soutěžích?

Nemůžu mluvit za ostatní týmy, ale v Goblins je fyzická příprava na každém hráči. Tým se schází jen na zápasy, jinak žádné tréninky nemá. V KOVU B se trénuje už před sezónou fyzička a v ní dvakrát týdně na hřišti.

Jak dlouho ještě plánujete nastupovat do hokejbalových utkání? Zvládáte časově začlenit tento koníček do osobního života, případně měl jste s tím někdy nějaké problémy?

Jak přesně ještě dlouho nedokážu říct, ale myšlenky, že bych úplně skončil, zatím nepřichází a stále mě ten sport baví. Právě čas je jedním z důvodů, proč hraji momentálně za Goblins, a ne v Aviru. Občas to není jednoduché všechno skloubit dohromady, ale to tak mají všichni.

Neuvažoval jste, že byste po konci kariéry zůstal u milovaného sportu v jiné funkci, například v roli rozhodčího, trenéra nebo nějakého jiného klubového funkcionáře?

Zatím ne. Teda zatím jsem ještě neuvažoval ani o konci kariéry. Nikdy však neříkej nikdy, takže stát se to určitě může, ale v tuto chvíli jsem nad tím ještě neuvažoval.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
2 15:5 6
2.
Rafani Rebel Praha B
2 14:8 6
3.
SHM HK Avir Praha B
3 11:10 6
4.
SHM HBC Medvědi
2 7:3 5
5.
SHM HbC Fénix Praha
2 7:5 3
6.
SHM Goblins Praha
2 4:4 3
7.
Rafani Rebel Praha C
3 3:7 1
8.
Mighty Bucks Praha
1 6:10 0
9.
HBC Horní Počaply
1 3:7 0
10.
HBK Bohemia Benders...
2 5:16 0