Vyšší ligy

Postupem do 1. ligy to nekončí! Marcel Malina věří, že je jeho Mladá Boleslav připravena potrápit každého soupeře

Po pětileté pauze se mladoboleslavští Tygři vracejí do druhé nejvyšší české soutěže a rozhodně zde nehodlají být jen do počtu. Naopak by chtěli navázat na triumf ve 2. lize. Pomoci k dobrému umístění touží i zkušený Marcel Malina, který v 1. lize není žádným nováčkem.

Každá cesta k titulu je dlouhá a náročná

Minulou sezónu jste s Mladou Boleslaví zakončil jako vítěz 2. ligy. Jak moc byl tento úkol náročný, a co bylo hlavní příčinou Vašeho úspěchu?

Každá cesta k titulu je dlouhá a náročná, loni tomu nebylo jinak. Liga měla vysokou kvalitu a favoritů na celkové vítězství bylo více. O to cennější vítězství to pro nás bylo. Po dvou zkrácených sezónách a finálových účastech v Letním poháru jsme chtěli konečně ovládnout i plnohodnotnou sezónu a udělali jsme pro to vše. Především jsme již nějakou dobu pomýšleli na první ligu a vítězství v kompletní sezóně tak bylo stěžejní.

Z postupu do 1. ligy máte jistě radost. Jak vidíte šance Vašeho týmu pro její nadcházející ročník? Jste vzhledem ke konkurenci skeptičtější, nebo plánujete hned letos bojovat o nejvyšší příčky?

Nebojíme se žádné výzvy, v loňské sezóně jsme si díky Českému poháru dokázali, že můžeme hrát skvělé zápasy se soupeři z vyšších lig, proto je naším cílem pro letošní první sezónu určitě play off, kde se pokusíme potrápit každoroční favority, posbírat zkušenosti a dojít co nejdál.

S hokejbalovou Extraligou máte již bohaté zkušenosti. Domníváte se, že by Boleslav v případě dalšího postupu našla uplatnění i tam, nebo to prozatím není relevantní otázka?

Uvidíme v nadcházejících sezónách. Bylo by krásné po takřka dvaceti letech dostat Boleslav zpátky do Extraligy, ale nyní na startu prvoligové sezóny, kam se vracíme po pěti letech, to ještě není téma.

Marcel Malina věří, že se Tygři v 1. Lize neztratí. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Mám v této soutěži odehráno několik sezón

V základní části 2. ligy jste byl pátý nejlepší v kanadském bodování, v play off dokonce čtvrtý. Myslíte, že dokážete podobné množství bodů nasbírat i o ligu výš?

Vzhledem k předešlým zkušenostem s první ligou věřím, že ano. Mám v této soutěži odehráno několik sezón a vždy se mi bodově dařilo. Rád bych na tyto výkony navázal a pomohl tak týmu k co nejlepším výsledkům.

Střelecký účet jste si dokázal otevřít hned při letošní prvoligové premiéře Boleslavi proti pražskému Kovu, které ještě nedávno nastupovalo v nejvyšší republikové soutěži. Jak jste si zápas užil, zvláště pak vzhledem k prvním třem bodům? Bylo těžké zvítězit? Jste spokojen s výkonem spoluhráčů?

Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, okleštěná sestava Kova nás ze začátku dost trápila, ale s průběhem utkání jsme vedení strhli na naši stranu. V závěru se Kovo díky dvěma slepeným gólům dostalo na dostřel, ale větší drama jsme naštěstí již nedopustili. Za vítězství jsme rádi, ale stále je na čem pracovat. Další zápasy nás čekají až první říjnový víkend, tudíž máme dost času na doladění všech věcí, které nám proti Kovu nevycházely.

Jak moc, s ohledem na toto cenné vítězství, nyní rostou ambice v kabině? Považujete Kovo za nejvážnější konkurenci, nebo byste v lize našel někoho, kdo nahání větší strach?

Po tomto vítězství zůstáváme nohama na zemi, je samozřejmě skvělé začít sezónu vítězně, ale Kovo zdaleka nepřijelo v nejsilnější sestavě. Očekáváme těžší soupeře, ale nebojíme se nikoho.