Ostatní oznámení

Hokejbal se představil na Wannado festivalu v Praze

V sobotu 3. září se na branické louce konal tradiční BILLA Wannado Tour Festival, na kterém nemohl chybět po dvouleté odmlce způsobené epidemií koronaviru ani hokejbalový stánek.

Jedná se o největší náborovou akci, díky níž si za 11 let našlo cestu do sportovních a volnočasových klubů přes 11 tisíc dětí a mládeže. Každoročně se na akci v Praze prezentuje v průměru 140 sportovních klubů a zároveň akci navštíví až 13 tisíc návštěvníků za doprovodu známých sportovních osobností.

Regionální svaz hokejbalu si tuto akci nemohl nechat ujít a ve spolupráci se zástupci klubu HC KERT Park Praha se zde prezentoval. Na stánku si děti (ale i rodiče) vyzkoušely střelbu na body v nafukovací střelnici nebo minizápas na malém hřišti. Všichni aktivní zájemci a uchazeči o náš sport si za odměnu odnesli upomínkové předměty a v neposlední řadě náborové letáky pražských hokejbalových klubů. Po celý den své dovednosti na plastu prezentovaly děti kategorie přípravky, které ke hře a střelbě na terč strhly spousty kolemjdoucích.

Akci zhodnotil koordinátor Tomáš Mathauser: "O Wannado festivalu jsem měl před touto akcí pouze hrubé povědomí. Na stánku jsem byl celý den a vzhledem k neustálé vytíženosti naší atrakce den utekl jako voda. Na plastu se neustále pohybovalo spoustu dětí a někdy i rodičů a dokonce také maskot konkurenčního sportu. Mnohokrát za den jsme byli nuceni omezit počet sportovců na atrakci, a tak se nám tvořila fronta. Dalším velkým překvapením pro mě byl vážný zájem rodičů, kteří se dotazovali na způsob a četnost tréninků jednotlivých věkových kategorií a nejlepší způsob, jak konkrétní kluby kontaktovat. Tato sportovně náborová akce ve mně zanechala jen ty nejlepší pocity a doufám, že se budu moci podílet na podobných aktivitách i v budoucnu."

Náborový efekt však uvidíme až v průběhu měsíce září, kdy můžeme očekávat zapojení dětí, které festival navštívily, v jednotlivých pražských klubech.