2. Liga

Red Wings i Hostivař B utrpěly ve 2. lize těžké porážky. Defekt si to o víkendu rozdá o čelo tabulky s Rafany Praha. Kovo B na svůj první zápas stále čeká

Během zahajovacího týdne nového ročníku okusilo 2 slepené porážky Kladno B při výjezdech do hlavního města. V neděli nestačilo na rezervu Hostivaře a odjelo s prohrou 1:6. Ve středu pak odjelo bez bodu i po přestřelce na půdě Rafanů s konečným skóre 6:9 z pohledu hostí.

Sestava Hostivaře doplněná o juniory doplatila na menší zkušenost

V neděli hostila hokejbalová klání třetí nejvyšší soutěže hřiště v Novém Strašecí, kde se střetla domácí Třebíz s pražskou Hostivaří. A v Hrdlořezech, kde místní Red Wings vyzvaly Rakovník. V obou případech padl vysoký počet branek, ale domácí prostředí pomohlo pouze jednomu z týmů.

Sestava Hostivaře doplněná o juniory doplatila na menší zkušenost, když nestačila na třebízský Defekt v poměru 3:7. Domácí měli celý zápas větší klid na holi, ale svého soupeře zlomili až v druhém dějství. Hostivaři se sice podařilo vsítit v každé třetině, ale zdramatizování výsledku se nedostavilo. Masivní podíl na poměrně vysokém vítězství Třebíze měl útočník Bohumil Gotthard, jenž se gólem a pěti asistencemi automaticky zařadil na čelo tabulky produktivity. Hostivař i přes prohru zůstává na čele ligy, ale vzhledem k zápasu navíc se očekává, že ji v blízké době někdo vystřídá.

Utkání přineslo hned 3 pětibodové hráče, a to Vojtěcha Pechance, Martina Tvarůžka a Leoše Gerlicha

V odpoledním utkání se pak Rakovník vydal na neoblíbené hřiště do Hrdlořez. I přes velmi okleštěnou sestavu hostujícího celku neměli domácí šanci a výhoda domácího prostředí tedy tentokrát nic neznamenala. Domácí sice bleskově otevřeli skóre, ale na víc se nezmohli a postupně inkasovali gól za gólem. Nejvíce branek přinesla závěrečná patnáctiminutovka, kdy Rakovník skóroval hned 5 z celkových 9 gólů. Utkání přineslo hned 3 pětibodové hráče, a to Vojtěcha Pechance, Martina Tvarůžka a Leoše Gerlicha.

Jediným mužstvem bez odehraného zápasu zůstává Kovo B, na něhož čeká premiéra v podobě derby s hostivařským B týmem. Již tento čtvrtek se Kladno za účasti prozatímního nejlepšího střelce ligy Tomáše Krále pokusí doma získat první body proti Rakovníku a hned o tři dny později se očekává tuhý střet o čelo tabulky mezi Defektem Třebíz a pražskými Rafany.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0