Mládež

Sen o reprezentační medaili zatím musí počkat. O to více na sobě hodlá Ondřej Fluxa pracovat za cílem nominace do kategorie U20

Nepříznivé okolnosti loni ochudili členy reprezentačního výběru do 18 let o možnost poprat se o cenné kovy. Členem výběru byl i talentovaný junior pražského Kova Ondřej Fluxa, který nyní aktivně usiluje o pozvánku do reprezentace U20. Oblékne znovu dres se státním znakem na hrudi?

Hrát za reprezentaci je vždycky čest

V létě jste se opět účastnil reprezentačního tréninku výběru U18 v Karviné i následného dvojzápasu v Žilině. Byl jste s touto reprezentační akcí spokojen, nebo byste si představoval něco víc?

Hrát za reprezentaci je vždycky čest, takže jsem byl rád, že mi přišla pozvánka. Každopádně mě mrzí, kolik pořádných turnajů bylo kvůli světovému dění zrušeno. Hrozně bych chtěl vyhrát s reprezentací medaili.

Máte už nějaké informace o chystaných reprezentačních akcích pro nadcházející sezónu?

Zatím ne.

Jaké jsou Vaše celkové osobní ambice týkající se reprezentační budoucnosti? Věříte, že je místo ve výběru U20 jisté, nebo se budete muset předvést ještě více než doposud?

Myslím, že místo jisté rozhodně není. Dostat se do U20 bude mnohem složitější než minulou sezonu do U18, proto se musím zlepšovat a pracovat na sobě stejně jako všichni kluci, kteří chtějí reprezentovat.

Ondřej Fluxa v dresu KOVA již v 1. Lize. Zdroj fotky: HBC Tygři Mladá Boleslav.

Naštěstí jsme s trenéry vymysleli takový rozpis, podle kterého se řídím

Nominace je pravděpodobná minimálně vzhledem k Vašemu aktuálnímu hernímu vytížení. Zvládáte hru za extraligový Svítkov a za několik kategorií v pražském Kovu zároveň? Jak zvládáte s takovou hokejbalovou zátěží Váš osobní život?

Naštěstí jsme s trenéry vymysleli takový rozpis, podle kterého se řídím, takže se stane jen párkrát, že bych hrál všechny 3 kategorie za jeden víkend. Většinou to vychází na 2 zápasy, což je ideální.

Vzhledem k tomu, že letos maturuji, tak je to trošku větší sousto. Občas jedu rovnou po škole na trénink a už nestihnu nic udělat. Musím si dobře plánovat čas a věci do školy dělat nejlépe s předstihem.

Podporoval jste reprezentaci České republiky na MS v Kanadě? Myslíte, že druhé místo bylo adekvátní vzhledem k soupisce i předvedeným výkonům? Je reprezentační výběr mužů Váš vysněný cíl, nebo hodláte nechat věcem volný průběh?

Sledoval jsem průběžné výsledky, které byly podle mě velice dobré. Škoda prohraného finále, jelikož naše reprezentace měla jako obvykle ty nejvyšší ambice. Jednou bych si určitě chtěl zahrát za reprezentační výběr mužů, ale to je ještě poměrně daleká budoucnost, takže jsem nad tím tolik nepřemýšlel.

A co kategorie Masters? Sledoval jste alespoň výsledky právě zakončeného mistrovství světa? Dokážete si představit, že byste se někdy v daleké budoucnosti účastnil podobné akce?

Občas jsem viděl výsledky na Instagramu, ale moc jsem se v tom turnaji neorientoval. Je to opravdu hodně daleká budoucnost, ale pokud bude zdraví a chuť, tak proč ne.