2. Liga

Po dvou nezdarech z úvodu 2. ligy se pokusí Kladno B získat první body doma s Rakovníkem. Připraven bude i pětigólový Tomáš Král

Zatím nejaktivnějším týmem na poli 2. ligy je kladenská rezerva, která má za sebou již 2 neúspěšné zápasy a ve čtvrtek se chystá na třetí. Podaří se rysům pod vedením doposud nejlepšího ligového střelce Tomáše Krále poprvé v sezóně zapsat nějaké body?

Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem

Nový ročník 2. ligy pro Vaše Kladno nezačalo vůbec slavně. Jak si vysvětlujete nulovou úspěšnost týmu v úvodních dvou venkovních utkání? Šlo o chybu na vaší straně, nebo byli soupeři prostě lepší?

První utkání v Hostivaři bylo dlouhou dobu vyrovnané a rozhodly individuální chyby. Na Rafanech jsme pro změnu nezachytili začátek zápasu a brzy jsme prohrávali. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a dostali se do dvoubrankového vedení, ale pak jsme zase přestali hrát a soupeř nám ukázal svoji ofenzivní sílu.

Z prvního duelu jste vyšel na prázdno i osobně, ale proti Rafanům jste zapsal hned pět gólů. Vnímáte své vystoupení alespoň jako mírnou satisfakci za prohrané utkání?

Tak mně se v Hostivaři moc dobře nehraje a bohužel ani tenhle zápas nebyl výjimkou. Na Rafanech se mi zápas povedl, ale bohužel to nepomohlo k týmovým bodům do tabulky.

Aktuálně se držíte na průběžném prvním místě v tabulce střelců. Sledujete během sezóny, jak si vedete v individuálních statistikách? Znamená to pro Vás něco, nebo dbáte pouze na týmové úspěchy?

Tak máme za sebou teprve dva zápasy, ale samozřejmě budu rád, když se mi takhle bude dařit i nadále. Co se týká individuálních statistik, tak asi každý je rád, když dá gól nebo na nějaký nahraje, ale týmový úspěch je na prvním místě.

Věříte, že se dál povezete na střelecké vlně a překonáte svůj 24 gólový výkon z loňska? Dokážete už nyní jmenovat nějakého ligového konkurenta, o kterém si myslíte, že by mohl střelecky převýšit všechny ostatní?

Budu rád, když to tam bude padat stejně jako loňský ročník a pomohu tím týmu k úspěchu. Tak stejně jako loni to může být Tomáš Tóth z Rafanů, nebo mě teď napadá Bohouš Gotthard z Třebíze.

Vyhraje kladenský Tomáš Král cenu pro nejlepšího střelce 2. Ligy? Proti Rafanům nasázel hned 5 branek. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Co jsem koukal na soupisku Rakovníku, tak mají silný tým

Už ve čtvrtek Vás čeká třetí ligový zápas. Poprvé se představíte doma a přivítáte Rakovník. Co si od zápasu slibujete, a jak vidíte šance týmu na zisk prvních bodů do tabulky?

Co jsem koukal na soupisku Rakovníku, tak mají silný tým a nás čeká těžký zápas. Asi taky bude záležet, v jakém počtu se oba týmy sejdou, ale my určitě budeme chtít urvat první letošní výhru pro sebe.

Ačkoli je sezóna teprve na začátku, troufl byste si předpovědět, jak se bude vyvíjet její závěr? Koho vidíte jako horkého adepta na titul, a kde svou pouť letos zakončí Vaše Kladno?

Řekl bych, že největší adeptem na titul jsou Rafani, ale třeba Třebíz nebo už výše zmiňovaný Rakovník mají dobrý tým, takže se nechme překvapit, jak to vše dopadne. S Kladnem samozřejmě chceme dojít co nejdál, takže věříme, že si zahrajeme o titul.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Defekt Třebíz
3 21:7 9
2.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
3.
HBC Tygři Mladá...
3 16:8 8
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
6.
HBC Kladno B
3 11:17 1
7.
SK Kelti 2008 B
3 5:14 0
8.
HC Red Wings...
2 3:17 0