Ženy

Liga žen se dočká svého startu na státní svátek 28. září! Do akce jdou 3 nové týmy

Novou sezónu odstartuje také Liga žen, letošní ročník je plný změn. Mezi týmy se představí hned tři nováčci, nebudou však chybět ani každoroční účastnice.

Také ženy už sedmým ročníkem zahájí svou celoroční soutěž, do letošního ročníku se přihlásilo hned devět celků. Mezi nimi jsou i tři nováčci TJ Sršni Svitavy, HC ENVIFORM Třinec a Panthers Kadaň. Naopak v letošním ročníku neuvidíme loňského mistra TJ Lokomotiva Česká Třebová nebo HC ŠD Písek. Nebudou však chybět ani každoroční účastníci SK Kelti 2008, HBK Kyjov, HBC Svítkov Stars Pardubice, HBK Pardubice, HBC Plzeň Litice a HBC Prachatice. O tom, kdo se stane mistrem Ligy žen, se dozvíme však až po finálovém turnaji, který je naplánován na červen.

První kola se odehrají na hřištích v pardubických Polabinách a Berouně. Start na obou hřištích je naplánován na 10:30, průběhy všech zápasů můžete sledovat přes mobilní aplikaci Hokejbal.

Pár vět o tom, jak se nové i stávající celky připravují na letošní soutěžní ročník, o tom, jaká známá jména uvidíme a kdo pomýšlí na vítězství, se dočtete v ohlasech níže.

Ohlasy před startem Ligy žen 2022/23:

Vlastimil Tumpach – předseda klubu Panthers Kadaň

"Na sezónu se připravujeme od května, a to tak, že vždy minimálně dvakrát v týdnu trénujeme. Už máme za sebou i jeden přípravný zápas, za který jsme moc rádi, protože máme v týmu několik holek, které utkání nikdy nehrály. Doufáme, že si tým sedne a budeme důstojným soupeřem pro každého, cíle nemáme malé a určitě budeme chtít hrát vršek tabulky. V sestavě se objeví známá jména, tým by měla táhnout kapitánka Aneta Lédlová společně v útoku s Luckou Manhartovou a Bárou Patočkovou. V obraně pak Bára Martínková a Karolína Kosinová a v brance Kateřina Zechovská, ale celý tým je výborný a pokud holky nejsou známé teď, tak po sezóně určitě budou."

Pavel Lustik - trenér TJ Sršni Svitavy

"Máme velmi mladý tým a nechceme na holky vytvářet nějaký větší tlak. Jako nový účastník chceme tedy především sbírat zkušenosti a uhrát co nejlepší výsledky, které budou v našich silách a možnostech. Některé hráčky už Ligu žen hrály, je to obrovské plus. Holky již vědí, do čeho jdou a tím pádem mohou lépe podpořit a pomoci naprostým nováčkům. Překvapení o třech nových týmech to částečně bylo. Očekávali jsme, že spolu s námi bude ještě jeden nový tým, ale nakonec jsme nováčci rovnou tři. Ženská základna je u nás celkem početná, takže větší část týmu budou tvořit naše hráčky. Tým jsme ale doplnili i o další hráčky, které jsou z většiny ale také nováčky v soutěži."

Tomáš Pelcman - trenér HBC Svítkov Stars Pardubice

"Na novou sezónu se po letní pauze všichni těšíme. Ligu rozšířila tři nová družstva, což vítáme. Poslední sezony ukázaly, že se můžeme poměřovat s těmi nejlepšími. Proto věřím, že v letošní sezóně budeme bojovat o nejvyšší příčky. Družstvo máme poskládané velmi kvalitně, ale rozhodovat se bude na hřišti."

Kateřina Hrubá - hráčka SK KELTI 2008

"Myslím, že můžu mluvit za všechny Fretky, když řeknu, že se nové sezony nemůžeme dočkat! Loňská jarní část se nám povedla nad očekávání, a ještě k tomu se náš tým, stejně jako v minulých sezonách, rozroste o několik mladých a velmi talentovaných hráček, takže určitě je na co se těšit. Téměř všechny navíc absolvovaly letní klubové soustředění a uplynulý víkend i kemp dívek, takže pevně věřím, že dobrou přípravu zúročí i v zápasech a ukážou, co v nich je. Co se budoucnosti Fretek týče, nemusíme mít žádné obavy. Od září máme několik nových přírůstků a na trénincích dívek pravidelně pobíhá kolem 11 malých hokejbalistek. U žen je toto číslo ještě o malinko větší, tam se scházíme klidně i v 16 hráčkách do pole. A naše cíle do nové sezony? To je jednoduché, pořádně si zahrát, ale hlavně se bavit hokejbalem."