Mládež

Tahoun juniorů Hostivaře Petr Lehner věří v obhajobu. Souběžně nabírá zkušenosti v mužském hokejbalu.

Jeden z nejproduktivnějších hostivařských juniorů neskrývá titulové ambice. Do toho sbírá i první starty v Extralize. Podaří se jeho týmu obhajoba? A jak dopadne jeho štace v prvoligovém Kovu?

Myslím, že kvalita ligy je dobrá

Loni to Hostivař dotáhla až k premiérovému titulu v Extralize juniorů. Vzhledem k tomu, že jste se na zisku této trofeje sám aktivně podílel, dokážete si představit, že byste letos se svými spoluhráči dokázali zopakovat něco podobného?

Určitě si to představit dokážu. Kvalitu na to rozhodně máme a doufám, že o titul zabojujeme.

Jak vůbec letos hodnotíte kvalitu ligy? Dokázal byste porovnat letošní ročník s tím loňským? Koho aktuálně vidíte jako nejvážnější konkurenci?

Myslím, že kvalita ligy je dobrá. Minulá sezóna z pohledu Hostivaře byla trochu o něčem jiném vzhledem k tomu, že hrál posledním rokem náš nejsilnější ročník 2002, který ve většině zápasech dominoval. Jako silnou konkurenci vnímám Ústí nad Labem a Kladno.

Máte za sebou náročný víkend. Nejprve obrat v doposud neporaženém Ústí a následná výhra ve Strašecí. Jaké jste si odnesl z výjezdů dojmy, jak jste spokojen s herním projevem týmu i s tím vlastním?

Na prvním výjezdu jsme si potvrdili, jak jsme psychicky silní, a že máme na každého. S týmovým projevem jsem spokojen. Máme ještě na čem pracovat, ale každým zápasem je vidět posun. Osobně se svým výkonem spokojen jsem a doufám, že to tak vydrží.

Po 6. kole jste s 12 body na třetí příčce. Je to dle Vás dostatečný vstup do sezóny, nebo jste si představoval víc? Také zkuste vysvětlit nikoli tak chvályhodnou statistiku Vašeho týmu, konkrétně počet trestných minut, kterých máte suverénně nejvíce ze všech týmů v celé lize.

Vstup do sezóny jsem si představoval lépe, ale neúspěch nás motivuje k lepšímu výkonu. Proto jsme rádi, že je soutěž na takové úrovni, aby bylo o co bojovat. Je pravda, že tato statistika není chvályhodná, ale snažíme se těchto zbytečných vyloučení vyvarovat a doufám, že už se to bude jen zlepšovat.

Petr Lehner pomýšlí na ty největší cíle. Teď zkusí své dovednosti ještě posílit v prvoligovém KOVU. Zdroj fotky: HBC Nové Strašecí.

V extralize cítím respekt a snažím se od zkušenějších hráčů přebírat jejich dovednosti

Daří se Vám i v individuálních statistikách. S 9 body jste jedním z tahounů týmu. Sledujete průběžně tabulky? A jak moc jsou pro Vás tyto individuální úspěchy cenné?

Průběžně tabulky sleduji. Z individuálních úspěchu mám vždy radost, ale upřednostňuji úspěchy celého týmu.

Kromě Extraligy juniorů máte za sebou i prvních pár startů za A tým v nejvyšší soutěži. Jaké to je nastupovat v tak nízkém věku po boku ostřílených mazáků?

Je to samozřejmě super a jsem rád, že v A týmu dostávám příležitost. V extralize cítím respekt a snažím se od zkušenějších hráčů přebírat jejich dovednosti.

Mimo to jste jedním z hostivařských mládežníků se střídavým startem do prvoligového Kova. Jak přistupujete k této výzvě?

Jsem rád, že jsem se k týmu mohl připojit, ale hrál jsem pouze jeden zápas a zatím si nejsem jistý, jestli dokážu skloubit dvě kategorie v Hostivaři, studium a střídavý start v Kovu.