Mládež

Dorost Kladna aktuálně ovládá týmové i individuální tabulky. K probíhající sezóně se vyjádřila dlouholetá opora rysů Marek Daníček.

Průběžné vedení v divizi západ nebo první tři příčky v kanadském bodování. Takovými statistikami se může na začátku 6. kola Extraligy dorostu pyšnit obhájce titulu z Kladna. K tahounům týmu patří opět i Marek Daníček, jenž věří v obhajobu, ale třeba i ve větší prostor v jarní fázi juniorské soutěže.

Myslím si, že máme stejně kvalitní tým jako minulý rok

Kladno dle očekávání i letos vládne Extralize dorostu. Má tým dle vašeho názoru předpoklady k ovládnutí základní části a následně třeba i k obhajobě titulu?

Myslím si, že máme stejně kvalitní tým jako minulý rok a máme velké předpoklady k tomu, abychom získali titul i letos.

Tradičně silného konkurenta z Plzně jste minulý víkend přehráli poměrně jednoznačně. Odpovídá výsledek předvedené hře? Skutečně se jednalo o takovou dominanci z vaší strany?

Musím říct, že zapas s Plzní byl z naší strany nejlepší zapas, který jsme letošní sezónu odehráli a výsledek jednoznačně odpovídá.

Jedinou letošní ztrátu jste zaznamenali v Berouně, kde domácí zvítězili po prodloužení. Tento tým ovšem zatím neútočí na čelo tabulky. Dokázal byste z dosavadních zkušeností odhadnout, kdo bude nejvážnější konkurencí v bojích o titul, a to z obou divizí?

Nemůžu takhle říct po půlce sezony, kdo bude náš nejtěžší soupeř. Všichni, co se dostanou na finálový turnaj budou těžcí, a musíme dělat vše proto, abychom všechny jednoznačně porazili.

Marek Daníček při velkém úspěchu kladenských dorostenců v minulé sezóně. Zdroj: Archiv Marka Daníčka.

Já jsem hlavně rád, že se nám daří týmově

Zásadní podíl na vítězstvích v probíhajícím ročníku má hned trio kladenských hráčů, kteří vedou tabulku kanadského bodování. Společně s Velou a Rodem jste to právě vy. Věříte si na vylepšení osobních statistik z loňska? V Čem vidíte svou největší přednost?

Já jsem hlavně rád, že se nám daří týmově, a nějaké osobní statistiky jsou vedlejší. Samozřejmě, že je větší radost ze zápasu, když dam gól nebo asistenci, ale nic to nemění na tom, že jsme skvělý tým, a hlavně super parta.

Minulou sezónu jste okusil i juniorskou nejvyšší soutěž a dařilo se vám zde též bodově. Letos máte dosud za juniorskou kategorii pouze jeden start. Věříte, že se postupně prosadíte i mezi staršími spoluhráči, nebo to necháváte na příští rok a zatím se soustředíte primárně na dorost?

Pro mě je primární hlavně dorost, a to, že dostanu šanci si zahrát v juniorce, je pro mě zkušenost, ale bohužel na juniorku zatím nebyl čas tuhle sezónu. Snad se to zlepší a budu hrát za juniorku na jaře častěji.

Zatím na to máte spoustu času, ale přemýšlel jste už o svých budoucích sportovních ambicích? Vždy jste byl oporou své kategorie. Věříte, že byste se jednoho dne mohl stát základním kamenem kladenského A týmu? A co reprezentační cíle?

Asi všichni ví, že k hokejbalu mám ještě hokej. Ten je pro mě primární, snažím se stíhat oboje, ale vždycky to bohužel nejde. Jsem vděčný za to, jak mi na Kladně vycházejí vstříc, protože na hokeji v jiných klubech by tohle nebylo možné. Hokejbal hraju necelých 12 let, a zatím nebyl problém mezi mnou a klubem, za to děkuju a vážím si toho. Když jsem dostal šanci si zahrát za A-tým Alpa pohár, tak jsem si říkal, jestli to vůči ostatním není blbé. Jsou tam hráči, kteří by si to zasloužili víc za to, že chodí každý den na tréninky, a hrají jenom ten hokejbal. Reprezentační cíle žádné nemám, když se dostanu do nominace, budu rad, ale jak jsem říkal, primární je pro mě dorost.