Mládež

První body Rakovníku v letošní sezóně jdou zejména za Štěpánem Trajerem, věkem ještě dorostencem

Před sezónou dorostenecký útočník Štěpán Trajer přestoupil do pražské Hostivaře, ale zároveň dále nastupuje v Extralize juniorů za Rakovník. Jak popisuje dva odlišné světy? Naváže na své představení ze zápasu se Strašecím i proti silnějším soupeřům?

Za angažmá v týmu HBC Hostivař jsem vděčný

Před sezónou jste posílil dorosteneckou kategorii HBC Hostivař, jste zatím spokojen se svými výkony a postavením týmu v ligové tabulce?

Za angažmá v týmu HBC Hostivař jsem vděčný. Vstup do sezóny byl dobrý, ale to nejlepší, co v nás je, jsme zatím ještě nepředvedli. Se svými výkony nejsem zatím úplně spokojen, stále je na čem pracovat.

Zároveň pomáháte Rakovníku v Extralize juniorů. Co vás vedlo k tomuto dvojímu angažmá a proč například nenastupujete místo toho i za juniorský celek Hostivaře?

Za juniorku HBC Rakovník jsem měl možnost nastoupit už minulý rok, což byla skvělá zkušenost. Došel jsem k rozhodnutí, že budu hrát i letos juniorku v klubu, kde se cítím komfortně a budu mít více startů, než bych měl za juniorku Hostivaře.

Na rozdíl od Hostivaře nemá Rakovník úplně našlápnuto ke předním příčkám. Jaké ambice má tento tým pro aktuální sezónu, a jak reálně sám vidíte šanci na play off?

Vypadá to sice, že letos Rakovník titulu nedosáhne, ale rozhodně to nevzdáváme. Naše ambice nedosahují možná do play off, ale vyhrávat zápasy schopni určitě jsme.

Štěpán Trajer nastupuje v Extralize juniorů za HBC Rakovník. Zdroj fotky: HBC Rakovník.

Těší mne mé osobní statistiky, ale všichni víme, že hokejbal je především týmový sport

Po nevydařeném úvodu sezóny tým konečně zabral a zvítězil proti Novému Strašecí. Myslíte, že by mohly první tři body v letošní juniorské soutěži nasměrovat Rakovník k lepším výkonům a k zisku dalších bodů třeba hned v následujícím klání právě s Hostivaří?

Výhra nad Novým Strašecím nás rozhodně nakopla, více si věříme do dalších zápasů, to bez pochyby. Jak to dopadne s Hostivaří, to se necháme překvapit, ale všichni víme, jak vypadá tabulka a má to nějaký důvod.

Na vítězství jste se sám podílel 4 góly, ale v osobních statistikách se vám daří i obecně. Ty rakovnické aktuálně dokonce zcela ovládáte. Kde se vám hraje ve větší pohodě? Rakovnická juniorka nebo dorost Hostivaře? Dokázal byste najít důvod?

Těší mne mé osobní statistiky, ale všichni víme, že hokejbal je především týmový sport. Má hra se v obou soutěžích (klubech) diametrálně liší. V dorostu většinou nastupujeme jako favorit, což je jiné než v zápasech juniorky. Herní sebevědomí mi nechybí proti jakémukoliv soupeři.

Vzhledem k souběžnému nastupování v obou nejvyšších mládežnických soutěžích, dokázal byste porovnat obě ligy? Která vám osobně více vyhovuje, nehledě na týmové úspěchy?

Juniorská soutěž mi oproti dorostenecké přijde plynulejší a rychlejší, což mi více vyhovuje. V kategorii dorostu letos hraji čtvrtým rokem, takže je pro mne juniorka trochu atraktivnější.