Mládež

Čerstvě osmnáctiletý Adam Vodehnal se pomalu sbližuje s A týmem Hostivaře!

Junior Adam Vodehnal je v Hostivaři základním kamenem své kategorie. Přesto vidí mezery ve svých výkonech a snaží se je zalepit na cestě do prvního týmu mužů. Podaří se mu usadit v Extralize? A jak nahlíží na nově vedené tréninkové jednotky?

Dostat se do A týmu byl můj cíl

Věkem spadáte do kategorie juniorů, ale už jste stihl nahlédnout i do hostivařského A týmu. Byl to cíl vaší práce v klubu, nebo jste tomu nechával volný průběh a přišlo to jako příjemná odměna?

Dostat se do A týmu byl můj cíl a jsem rád za možnost si v něm zahrát.

Letos jste si připsal zatím 2 starty v Extralize a jeden v poháru. Přišlo vám vaše herní vytížení odpovídající, nebo byste si představoval i větší zápřah?

Určitě bych si přál větší zatížení. Vím ale, že to neodpovídá mému hernímu výkonu, tudíž se musím více snažit a pracovat na sobě, abych se herně posunul dál, a abych se stal stabilním hráčem A týmu.

Jak hodnotíte dospělý hokejbal? Již jste ho párkrát ochutnal ve 2. lize za hostivařskou rezervu, ale Extraliga je něco jiného. Myslíte, že máte na to se v ní uchytit a hrát pravidelně?

Je to tvrdší, což se mi na tom líbí. Myslím si, že na to fyzicky mám, ale musím zapracovat na rychlosti a přesnosti rozehrávek, a k tomu ještě nabrat lepší přehled o hře.

Prokouše si Adam Vodehnal cestu z juniorky do A-týmu Hostivaře? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

V porovnání s juniorkou jsou tréninky tvrdší a rychlejší

Ještě před sebou máte necelé 2 sezóny s juniorskou kategorií, ale přemýšlel jste už o tom, co bude následovat? Jste odhodlaný vydobýt si jistou pozici v A týmu, nebo si vzhledem k osobnímu životu umíte představit, že byste následně hrál například jen tak pro radost za B tým, nebo dokonce vůbec?

Jak už jsem nastínil, mým cílem je stát se hráčem Áčka. Takže si neumím představit být bez hokejbalu a nemít žádné cíle, za kterými bych se snažil jít.

Jsou pro vás vítězství A týmu stejně důležitá jako ta juniorská, nebo se cítíte více sžitý s týmem juniorů a jejich výsledky jsou pro vás na jasném prvním místě? Tak jako tak jistě sledujete výsledky mužů, i když nenastoupíte. Věříte, že letos v Extralize dosáhnou na play off?

Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Nastupuji do každého zápasu s cílem vyhrát.

Tréninky mužů navštěvujete nyní již pravidelně. Jaké jsou v porovnání s těmi juniorskými? Cítíte na sobě jejich přínos? A jak jste spokojen s rozšířením realizačního týmu v podobě nového asistenta trenéra, který se do klubu pokouší vnést nový impuls?

V porovnání s juniorkou jsou tréninky tvrdší a rychlejší. Ano, jak jsem zmiňoval pomáhají mi se zlepšit v juniorské kategorii. Pod vedením nového asistenta mi přijdou tréninky těžší a náročnější na fyzičku.