Mládež

Přes pád z čela tabulky juniory Kladna těší přímý postup. O probíhající sezóně se rozpovídal jejich kapitán Petr Slavík.

Na poslední chvíli Kladno přeskočily hned 2 konkurenční týmy, ale o postup už je nikdo nepřipraví. Nejen s podzimní částí, ale i s nadcházející zimní přestávkou a následnými jarními boji nás seznámil kapitán kladenských juniorů Petr Slavík.

Juniorům na Kladně se už dlouho nepovedlo obsadit jedno ze třech postupových míst

Podzimní část Extraligy juniorů je za námi a Kladno se nachází na třetím místě. Považujete to za úspěch nebo spíše splněnou povinnost?

Já osobně to považuji za úspěch. Juniorům na Kladně se už dlouho nepovedlo obsadit jedno ze třech postupových míst.

Do jarních bojů jste mohli jít i z prvního místa, ale nakonec vás přeskočil Beroun a následně i Ústí. Mrzí vás tento propad, nebo jste spokojen s přímým postupem a na konkrétním umístění tak zásadně nelpíte?

Určitě nás to všechny mrzí. Bohužel náš poslední zapas podzimu s Rakovníkem nedopadl podle našich představ, a tak se Beroun i Ústí nachází před námi. Ale postupujeme, a to je pro nás hlavní.

Celkově je tabulka značně vyrovnaná. Dokázal byste porovnat letošní ročník s tím loňským? Jak se liší jeho úroveň a zároveň atraktivita?

Přijde mi, že oproti minulému roku chce každý tým tuhle sezonu něco dokázat, a podle toho i vypadají ty zápasy. Soupeř je vždy kvalitní a žádný tým se nemůže podcenit.

Nyní nadešel čas zimní přípravy a Kladno se bez ní jistě neobejde. Víte, co můžete očekávat? Pokud s programem ještě nejste obeznámen, jak probíhala zima na Kladně v předešlých letech?

Program na zimní přípravu už máme vytvořený. Čtyři tréninkové jednotky do týdne, abychom nevypadli z tempa a po zimní přípravě to mohli zase na plno rozjet.

Kapitán kladenských juniorů chce se svým týmem letos něco dokázat. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Celý tým táhneme za jeden provaz

Jak vidíte své šance na jaře? Má tým okolo vás na to, dosáhnout až na trofej pro vítěze Extraligy juniorů? Koho vidíte v závěrečných bojích jako nejžhavější konkurenci?

Celý tým táhneme za jeden provaz, jak trenéři, tak i hráči, a to nás děla týmem kterým teď jsme. Máme spoustu šikovných individuálních hráčů, ale bez týmu by to nikdo z nás nedokázal. Určitě chceme dojít co nejdál, a nejlépe až do finále. Nejžhavější konkurenci si teď nedovolím říct, ale první zápas po zimní přípravě bude náročný.

Dokázal byste vyzdvihnout jeden speciální zápas z podzimní části, který vám utkvěl v paměti? A proč tomu tak bylo právě v daném případě?

Jsou to dva zápasy, které byly pro nás opravdu důležité. Jeden je výhra s Ústím na nájezdy, kde opravdu bylo vidět, že táhneme za jeden provaz, a pak určitě ten druhý zápas s Hostivaří, kterou se nám podařilo porazit 2:1.