Liga starších žáků

Pražský Kert Park se neztrácí ani mezi mládeží a v lize starších žáků Čechy střed a sever přezimuje na čele tabulky.

Podzimní část za sebou mají i starší žáci. Čechy střed a sever ovládly kluby z hlavního města, které obsadily hned 3 místa z první čtveřice v tabulce. Vzhledem k zápasům k dobru se postavení bude ještě se vší pravděpodobností měnit, ale celkové prvenství pevně drží Kert Park.

První Kert Park vstřelil 79 branek

Tabulka není před zimní přestávkou sice kompletní, jisté však zůstává, že mezi staršími žáky ze středočeského a severočeského kraje kralovali Pražané. S dvěma zápasy k dobru tabulce vládne Kert Park a o příčku níže se nacházejí Rebelové, kteří se můžou pyšnit nejlepší bilancí domácích zápasů. Nejúspěšnější, co se venkovních klání týče, pak zatím zůstává Hostivař, která uzavírá přední čtveřici též se dvěma neodehranými zápasy navíc. Mezi celky z hlavního města se vměstnalo na třetí místo Kladno. V klidném středu tabulky se nacházejí oba berounské celky doplněné o ústeckou Elbu. Na nejméně populárních příčkách se pak umístily týmy Chomutova, Mladé Boleslavi a Rakovníku, který celé pořadí uzavírá s pouhými třemi body.

Není překvapením, že nejnebezpečnějším útokem stejně jako nejpevnější obranou disponuje dle statistik první Kert Park se 79 vstřelenými brankami a 24 inkasovanými. Zajímavostí však můžou být zápasy s doposud rekordním počtem branek, o které se v obou případech postaralo Ústí, a to proti Boleslavi a Chomutovu. Zápas s Boleslaví mimo rekordního skóre přinesl i nejvíce gólů jednoho týmu během jednoho utkání, konkrétně 13 přesných zásahů. Překvapivé je, že jedním ze zápasů s nejvyšším celkovým skóre je i jediné vítězství Rakovníku v této sezóně, který si přes nejméně produktivní útok ze všech vyšlápl deseti góly na Chomutov. Za zmínku stojí i 2 utkání, které musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jednalo se o významný duel mezi Hostivaří a Kladnem, z něhož odešli vítězně Středočeši, a následně berounské derby, které po závěrečné disciplíně vyznělo lépe pro Kelty A.

Hokejbalisté Kert Parku se neztratili ani v individuálních statistikách.

Hokejbalisté Kert Parku se neztratili ani v individuálních statistikách. Talentovaný útočník Adam Richter se prezentoval hned 47 body, z nichž 30 tvoří vstřelené branky. Kromě lídra všech 3 individuálních tabulek nalezneme mezi první pěticí nejproduktivnějších hráčů i jeho spoluhráče Radima Drnce. Mezi nimi stojí již pouze kladenský Schnaubelt, berounský Hasal a hostivařský Hradil. V bráně pak dle statistik nejvýrazněji čaroval kladenský gólman Josef Novák, ke kterému lze vzhledem k počtu odehraných zápasů přirovnat například berounského Maška.

Tabulka Liga starších žáků - Čechy Střed + Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 134:50 42
2.
Elba DDM Ústí nad...
17 123:41 41
3.
HBC Kladno
16 148:53 40
4.
SK Rebel Praha
16 110:31 38
5.
HC Kert Park Praha
17 69:81 28
6.
HBC Tygři Mladá...
17 64:93 18
7.
SK Kelti 2008 A
17 112:104 15
8.
SK Kelti 2008 B
16 48:84 14
9.
Wolves Chomutov
16 59:119 12
10.
TJ KOVO Praha
17 11:222 1