Mládež

V zápasech jsme často nezvládali roli favorita, hodnotí juniorský útočník Petr Lehner

Zlomovou sezónu v hostivařském dresu zažívá také čerstvý junior, teprve sedmnáctiletý, Petr Lehner. Ten za poslední tři měsíce stihl téměř vše, co se stihnout dalo - zabydlel se v kádru extraligového A-týmu a je velkou oporou hostivařských juniorů. Hostivařské redakce ho vyzpovídala!

Z přechodu mám radost

Péťo, v létě ses spolu se svým ročníkem 2005 čerstvě přidal ke kategorii juniorů, se kterou jsi před nedávnem dohrál podzimní část sezóny. Jak svůj přechod do nejstarší mládežnické kategorie hodnotíš a co říkáš na letošní ročník juniorky?

Z přechodu mám radost. S ročníky 2003, 2004 vždy hraji rád a celkově mi ročník přijde dost silný.

Po podzimu jste v divizi západ juniorské soutěže zabrali páté místo. Co podle tebe týmu chybělo k lepšímu umístění?

V zápasech jsme často nezvládali roli favorita. Důležitý faktor je určitě i to, že jsme nedokázali vyhrát ani jeden zápas proti Prachaticím a Berounu.

Pro tebe osobně to ale bylo úspěšné období, což potvrzuje také tvůj debut v mužském A-týmu a dokonce první vstřelené extraligové góly. Čím bys řekl, že jsi trenéra áčka nejvíce zaujal, že se ti i přes svůj mladičký věk podařilo zabydlet se v jeho kádru?

Myslím si, že svou bojovností a snahou být plnohodnotným hráčem A týmu.

Svými výkony sis řekl i o pozvánku do reprezentačního výběru, a to ne jednoho! Už víš, se kterou kategorií se budeš připravovat na blížící se mistrovství světa, U18 či U20?

Na první kemp obou kategorií jsem přijal obě dvě pozvánky. Vzhledem k tomu, že by se tyto kategorie neměly křížit, tak bych si přál připravovat se a nastoupit za obě dvě kategorie.

Za chvilku tu jsou Vánoce a na dveře klepe zimní příprava. Už víš, kdy začneš se zimní dřinou a jak se budeš připravovat?

Se zimní přípravou už jsem začal. Chodím do posilovny, plavat a dbám na správnou výživu.

Poslední otázka je trochu z jiného soudku… Nelze si nevšimnout, že jsi v poslední době adoptoval novou přezdívku. Prozradíš nám, proč se ti říká Igor?

Přezdívka vznikla na posledním letním soustředění, kde se často používaly hlášky ze seriálu Comeback. A Srpík (David Srp - pozn. redakce) mi zde přidělil přezdívku po retardovaném bratranci Igorovi.

Zdroj článku: HBC Hostivař.