Mládež

Získat s Kladnem zlato mezi juniory i dorostenci by bylo jako splněný sen, netají se ambicemi talentovaný Jedelský.

Kladenský útočník Filip Jedelský letos září jak ve své dorostenecké kategorii, tak i mezi juniory. Jak hodnotí podzimní část Extraligy dorostu? Netajil se ani vysokými ambicemi pro zbytek sezóny. Povede se mu v obou kategoriích dosáhnout na prvenství?

Tým je podobně silný jako loni

Kladno i letos vládne Extralize dorostu a přezimuje s pohodlným náskokem. O ambicích na obhajobu tak nemůže být sporu. Jak vidíte šance svého týmu na zisk dalšího titulu vy osobně?

Tým je podobně silný jako loni, navíc hráči, kteří nás doplňují z mladší kategorie, jsou velice talentovaní, a to nám moc pomáhá. Na Kladně máme ambice ty nejvyšší, takže určitě útočíme na titul.

Přijde vám vaše ligová dominance odpovídající výkonům na hřišti, nebo jistou roli hrálo během podzimu i štěstí? Jste vůbec spokojen se zařazením do divize západ, nebo by vám konkurenceschopností vyhovovala spíše východní divize?

Občas to bylo jak na houpačce, někdy byl výkon výborný, někdy trochu horší. Myslím si ale, že jsme první zaslouženě. Loni pro mne byla určitě lepší divize západ, letos těžko říct, z naší divize odešla ambiciózní Hostivař, s kterou hrajeme vždy vyrovnaná utkání plné emocí, takže to mi určitě chybí.

Největší síla vašeho týmu spočívá jistě v ofenzivě, která obstarala neuvěřitelných 95 branek. Od čeho se odvíjí taková produktivita, a netrpí občas na její úkor vaše defenzivní povinnosti?

Máme více hráčů, kteří dávají góly, to je hlavní důvod. Taky v zápasech většinou útočíme a od toho se odvíjí počet vstřelených gólů. Občas, když vedeme, tak zapomínáme na defenzivu, ale poslední zápasy už jsme si to snažili hlídat.

Filip Jedelský si přeje, aby s Kladnem vyhrál jak Extraligu dorostu, tak Extraligu juniorů v jedné sezóně. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Kluky v juniorce znám velice dlouho a letos je tam skvělá parta

Zásadní podíl na letošní produktivitě Kladna má vedoucí čtveřice celého kanadského bodování Vela, Rod, Daníček a vy. Jak se to stane, že se to takhle sejde? A hraje se vám v takové konkurenci dobře?

My čtyři spolu hrajeme už dlouho a moc dobře se známe. Vždy se hraje líp, když máte více produktivních hráčů, takže se mi hraje s kluky výborně. Upřímně, v dorostu letošní sezonu nejsem moc spokojen se svými výkony, ale koukám hlavně na výkony týmu a díky tomu jsem spokojenější.

Skvělé výkony podáváte letos i v Extralize juniorů, kde se Kladnu podařilo postoupit dále z třetí příčky. Jak hodnotíte své působení mezi staršími spoluhráči? Dokázal byste porovnat obě soutěže? Kterou z nich berete jako prioritní?

Kluky v juniorce znám velice dlouho a letos je tam skvělá parta. Hraji v lajně s Jirkou Rodem a Vojtou Velou, se kterými jsme neskutečně sehraní a známe se již dlouho. Díky tomu se mi hraje v juniorce tak dobře. Juniorská kategorie mi vyhovuje víc, jelikož už je tam nějaký systém a může se hrát více fyzicky. Rozhodování mezi kategoriemi by bylo těžké, snad k tomu nedojde.

Dokážete si představit, že byste s Kladnem letos ovládl obě věkové kategorie? Jak reálná tato představa je, a pohrával jste si už s podobnou myšlenkou?

Bylo by to jako splněný sen, ale mám pocit, že finále juniorů se bude opět krýt s finálovým turnajem dorostu. I tak stále věřím, že se to podaří, a budu mít hned dvě zlaté medaile.