Reprezentace

Reprezentační kemp U18 se neobešel bez početné družiny z Berouna. Jsme sehraní, těší Vojtěcha Šlechtu

Bez reprezentačního kempu se neobešel ani výběr U18. Do hokejbalové haly v Plzni se mimo jiné podívala i pětičlenná výprava berounských hokejbalistů. Mezi nimi i dorostenec Vojtěch Šlechta, který zodpověděl otázky ohledně jeho účasti na srazu reprezentantů.

Tak taková pozvánka vždy velmi potěší

Nedávno jste se zúčastnil reprezentačního kempu výběru U18. Jak vypadal tréninkový plán, odpovídala náročnost a intenzita vašim představám, nebo jste očekával něco jinak?

Nejdříve jsme měli dvoufázový trénink, který byl celkem náročný, a asi jsem to čekal takové. Potom jsme hráli na dvě branky, a to bylo také v pohodě.

Jaká byla vaše reakce na pozvání do reprezentace? Šlo o příjemné překvapení, nebo jste pozvánku čekal, vzhledem k výkonům, jaké jste předváděl na podzim?

Tak taková pozvánka vždy velmi potěší a určitě to bylo příjemné překvapení zjistit, že jsem byl nominovaný.

Do reprezentace vás doprovázela hned čtveřice spoluhráčů z Berouna. Myslíte, že můžete utvořit týmovou lajnu, nebo byste raději rozložil síly do více formací? Jak velkou výhodou je mít tolik spoluhráčů i v reprezentačním výběru?

Tak s klukama jsme hráli spolu v útoku, a podle mě to fungovalo, protože jsme spolu sehraní z klubu.

Vojtěch Šlechta s Matějem Žežulkou (vlevo) zažili úspěšný Evropský pohár 2022 v Pardubicích v dresu reprezentace U16. Nyní oba bojují o mistrovství světa hráčů do 18 let, které se v červenci uskuteční v Liberci. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz

Sehranost z Berouna? Je to určitě dobře.

I Hostivař nebo Kladno měly početné zastoupení. Přijde vám adekvátní brát tolik hráčů z jednoho mužstva a spoléhat na přenesení sehranosti do reprezentace, nebo byste navrhoval spíše nastavit určité limity na nominaci hráčů ze stejného týmu?

Podle mého je úplně jedno, kdo z kterého klubu je, a to, že je z těchto klubů vybráno více hráčů, je určitě dobře, protože jsou spolu sehraní a na hřišti si rozumí. Limity hráčů z jednoho klubu bych proto určitě nedával.

Jak to vidíte se svou reprezentační budoucností? Máte již nyní stanovené cíle právě v rámci tohoto výběru, ale i pro další kategorie až třeba po mužský výběr?

Tak určitě, jako asi každý, bych se chtěl podívat na světový šampionát a být v reprezentaci co nejdéle.

Na závěr prozraďte své cíle pro druhou polovinu sezóny, která se nezadržitelně blíží. Jaké reálné ambice máte, a jak se tým na jaro připravuje?

Cílem je určitě dostat se s dorostem na finálový turnaj, a s juniory co nejdále v rámci play off. Myslím, že máme velké šance na titul, protože máme velmi silné a sehrané týmy, které chtějí vyhrávat.