2. Liga

Příprava na start jarní části 2. ligy je v plném proudu a své k ní řekl kapitán hostivařské rezervy Petr Němeček.

Problémy s defenzivou a spodek tabulky. To po podzimu definuje působení B týmu pražské Hostivaře v letošním ročníku 2. ligy. Kapitán Petr Němeček přinesl zhodnocení dosavadních výkonů týmu, přiblížil probíhající zimní přípravu a poodkryl i svou aktuální činnost v rámci milovaného sportu.

S naší aktuální situací moc spokojený nejsem

Rezerva Hostivaře se v tabulce 2. ligy nachází až na 5. místě. Jak hodnotíte stávající pozici vašeho týmu, a kam až byste se rád posunul před zahájením vyřazovacích bojů?

S naší aktuální situací moc spokojený nejsem. Během podzimní části jsme bohužel dokázali hned v několika zápasech ztratit vítězství či pro nás cenné body, a to se podepsalo i na našem momentálním umístění. Přesto věřím, že během zimní přestávky na tom zapracujeme a na jaře se porveme o nejvyšší příčky.

Co byste řekl k dosavadním výkonům mužstva? Jaké jste viděl největší přednosti týmu, ale i slabiny, na kterých je třeba zapracovat? A je kabina v ideálním psychickém i fyzickém rozpoložení?

Naše výkony byly jako na houpačce. Jeden zápas dokážeme potrápit či přehrávat favority, jako například pohárové utkání proti Heřmanovu Městci, kde jsme i přes prohru v nájezdech předvedli náš nejlepší podzimní výkon, a pak v jiném zápase v naší hře panuje chaos, dostáváme laciné branky a nálada na střídačce není dobrá. To nás bohužel potkalo při zápase na Kladně, kde jsme po zásluze obdrželi debakl.

Pro jarní část určitě musíme zapracovat na naší obranné činnosti, tam momentálně vidím naší největší slabinu. Naopak bych řekl, že naše silná stránka je útok. Máme v týmu několik šikovných hráčů, kteří v důležitých momentech dokáží dávat góly a rozhodovat zápasy.

Jak v B týmu Hostivaře aktuálně probíhá zimní přestávka? Kladete důraz na povinné společné tréninky nebo i na individuální přípravu jednotlivců? Disponuje tým vůlí a prostředky k dostatečnému zlepšení pro jarní část sezóny?

Během zimní přestávky jsme se zaměřili především na to, abychom byli na hřišti a na hokejce. Tréninků není moc, a proto už od začátku ledna trénujeme společně na hřišti a snažíme se zapracovat na naší hře ve všech směrech. Věřím, že po loňském druhém místě mají všichni o motivaci postaráno a chtějí dosáhnout minimálně podobného výsledku.

Kromě role kapitána zastáváte i většinu organizační činnosti v rámci mužstva. Připravujete před prvními ostrými střety nějaká přátelská utkání nebo jiné zpestření tréninkového procesu?

Před startem jarní části máme domluveno přátelské utkání proti rezervě Kova. Myslím si, že to bude pro nás dobrá prověrka a možnost vyzkoušet si věci, na kterých jsme přes zimu pracovali.

Petr Němeček dostal pozvánku na zimní přípravu s A týmem Hostivaře. Jak mu to pomůže ve výkonech v rezervě Hostivaře? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Chci určitě dál pomáhat mému týmu

Vy osobně se nyní nevěnujete pouze B týmu. Jak trávíte, zejména po sportovní stránce, období bez ligových zápasů?

Už před koncem kalendářního roku jsem obdržel pozvánku od nového trenéra A týmu Jana Krtičky na kompletní zimní přípravu, na kterou se snažím poctivě chodit. Jsem rád, že jsem tuhle možnost dostal a můžu zabojovat o místo v našem extraligovém týmu a zároveň se dobře připravit na další část sezóny.

Do jarních bojů půjde váš tým bez dvou stálic v defenzivě. Jak hodláte řešit uprostřed sezóny zpevnění zadních řad, které trápil početní nedostatek již od začátku nového ročníku?

Bude to určitě složité, na tomto postu máme dlouhodobě málo hráčů. Každopádně věřím, že s pomocí našich juniorů a hráčů A týmu, kteří nebudou mít velké herní vytížení, se obrana vhodně doplní a kluci nám pomůžou k lepším výsledkům.

Jaké jsou vaše největší ambice na poli hokejbalu, ať už týmové, nebo individuální? Co byste realisticky chtěl dokázat, než pověsíte hokejku na hřebík?

Chci určitě dál pomáhat mému týmu, ať už na hřišti nebo mimo něj, jak to půjde. Rád bych se tomuto sportu, který mi toho tolik dal, věnoval ještě několik let. A mojí největší ambicí je určitě zisk mistrovské trofeje s Hostivaří.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
3.
HBC Hostivař B
16 84:65 30
4.
HBC Rakovník
17 86:66 28
5.
HBC Kladno B
17 73:78 24
6.
HBC Defekt Třebíz
17 86:89 21
7.
HC Red Wings...
17 27:136 8