Ostatní oznámení

Ve středních Čechách je mnoho talentů ! Nejlepším juniorským týmem se stala Hostivař !

BEKO pohár juniorů vyšel pro většinu středočeských týmů na výbornou. Základní části se účastnily 4 celky, ale pouze jeden z nich se neprobojoval až na samotný vrchol sezóny. Ostatním se podařilo dostat až na samotný finálový turnaj, kde odchovanci středočeského hokejbalu zanechali velkou stopu.

Jediným týmem, který se z našeho regionu nedostal na finálový turnaj, byl HBC Rakovník. Borci z Rakovnicka skončili v základní části, ale další středočeská mužstva - Hostivař, Kladno a Kert Park - dominovaly dohrávce sezóny.

Hostivař a Kert Park na prvních dvou místech,

Kladno páté...

1. místo – HBC Hostivař

2. místo – HC Kert Park Praha

5. místo – HBC Kladno

Takto dopadlo celkové umístění středočeských celků na finálovém turnaji juniorů. V regionu Čechy Střed tak rostou skvělí mladí hokejbalisté, kteří můžou myslet na velké úspěchy v dospělém hokejbale. Kdy je tam uvidíme? Faktem také je, že se do osmičky postupujících dostala „velká středočeská trojka“.

V základní části BEKO poháru v skupině A se potkala hned dvojice našich celků. Nejlépe tuto část odehrála Hostivař, která se se třemi body dostala do bojů o medaile. Hůře na tom však překvapivě skončilo Kladno, které vybojovalo pouze bod proti hokejbalistům Hostivaře. Kladno tak šlo do „malého“ semifinále. Ve skupině B hrál pouze osamocený Kert Park, který do „velkého semifinále" postoupil se třemi body, se kterými se mu vyrovnaly Malenovice. O postupu hráčů z Lužin rozhodlo až skóre, které hrálo ve prospěch Kertu.


Konečné pořadí Beko poháru juniorů

Pražské finále ovládli hráči Hostivaře !

Hostivař se do finále probojovala přes plzeňské Mečouny, které přehrála 1:4. Jasným tahounem Pražanů byl Jan Čejka, jenž zaznamenal hattrick. Ve druhém semifinále se utkala ústecká Elba proti Kert Parku, který na Severočechy vyzrál 0:2. Gólově se prosadila Lucie Manhartová a Marek Krbec.

Velká radost se podívat na finále juniorů, ve kterém zápolí dva pražské celky. Zápas byl velmi vyrovnaný, což se odráží i ve statistikách střel. Kert Park svého soka přestřílel, ale paradoxně prohrál. V úvodu duelu měli navrch hráči z Hostivaře, kteří do 1. třetiny vlétli jako lavina. Skóre v 1. minutě otevřel Čejka. Poté se dlouho hra přelévala ze strany na stranu až v 10. minutě navyšoval opět talentovaný Čejka. Deset sekund před první sirénou to bylo již 4:0 pro Hostivař, když náskok navyšoval Vosátka a Šťastný. U všech těchto gólu byl opět Jan Čejka. Druhá část naopak patřila hráčům z Lužin. V 18. minutě snižoval Taufer. Na tento gól zareagoval zvýšením náskoku hostivařský Kucharčík. Dále to byla tato třetině pouze v režii Kertu. Ve 21. minutě se trefil Laurinc, o minutu déle Taufer. Skóre 3:5 z pohledu Kertu nahánělo Hostivaři hrůzu. V čase 26:09 to již bylo pouze o gól. Kert se natahoval po vyrovnání, ale v čase 29:40 přišel poslední hřebíček do rakve z hole Daniela Vaniše a Hostivař šla do trháku 6:4. Šest vteřin před koncem ještě kosmeticky upravil kertský Suchánek, ale to na vyrovnání nestačilo. Borci tak přivezli zlatou i stříbrnou medaili do Prahy.


Zdroj: hokejbaltym.rajce.idnes.cz – 2. místo HC Kert Park Praha

Kladno v závěru turnaje dosáhlo na 5. místo !

Kladno šlo ve druhém dni turnaje do bojů o umístění. V „malém“ semifinále Rysové narazili na houževnaté Malenovice, které se dokázaly vyrovnat Kert Parku. Avšak boje o umístění Kladnu svědčí více než skupina. Kladno přes Čamlíky přešlo hladce 0:4 a „Kladeňáci“ mohli jít do souboje o 5. místo, kde na ně čekal přemožitel ze skupiny, Svítkov Pardubice. I podruhé Kladno neinkasovalo branku, což mu zaručilo jistotu 5. místa. Výsledek zápasu se však zlomil až ve druhé třetině, když se trefil Zdrůbecký a Stříbrný. Kladno se jen tak tak nedostalo do bojů o finále, ale i tak ukázalo svoji sílu, když dosáhlo na nejlepší umístění z "nepostupujících" týmů turnaje.


Zdroj: hokejbaltym.rajce.idnes.cz – 5. místo HBC Kladno