Mládež

Tým na podobné, ne-li lepší, umístění máme, míní dorostenec Keltů Matěj Žežulka

Dorostenci SK Keltů 2008 budou obhajovat podzimní třetí příčku v Extralize dorostu. Udrží ji? Na to v rozhovoru redakce SK Kelti 2008 odpovídal Matěj Žežulka.

Naše ambice jsou dostat se na finálový turnaj přímo

S jakými ambicemi jste vstupovali do sezony po loňském třetím místě? Byly vyšší než, kdybyste bronzové medaile nezískali?

Naše ambice jsou dostat se na finálový turnaj přímo ze základní části soutěže a vybojovat, co nejlepší umístění. Myslím si, že tým na podobné umístění jako minulý rok, ne-li lepší, máme.

Tým se oproti loňskému roku, na rozdíl třeba i oproti juniorce, která je v podstatě stejná, relativně výrazně změnil. Jak jste se srovnali s odchody? Jak se zapracovaly nově příchozí ročníky 2007?

Je pravda, že odešlo dost dobrých a důležitých kluků, ale na oplátku přišlo spoustu velmi dobrých hráčů, kteří budou moct vyniknout a snažíme se je co nejvíce zapojit. Spousta z nich už své kvality ukázala.

Můžete se pyšnit nejlepší procentuální úspěšností přesilovek i oslabení v divizi. Věnujete speciální čas nácviku nevyvážených herních situací?

Přesilovkám a oslabením se na trénincích poměrně dost věnujeme a snažíme se to poté přenést do hry, jak jen to jde. Na druhou stranu je v nich stále ještě co zlepšovat.

Ve vyšších soutěžích je tempo hry výrazně rychlejší a náročnější

Jak jsi celkově spokojený s tabulkovým umístěním? Byly zápasy, ve kterých jste ztratili body vyloženě zbytečně?

Umístění jsme celkem dobře, ale samozřejmě to mohlo být i lepší. Byly zápasy, kdy jsme opravdu zbytečně ztratili body, a to například v zápase s Prachaticemi…

Kromě dorostenecké Extraligy nastupuješ ještě pravidelně v té juniorské a přidal jsi i tři utkání v seniorské 1. lize. Jsou zkušenosti z vyšších soutěží velkou výhodou?

Ve vyšších soutěžích je tempo hry výrazně rychlejší a náročnější. Nutí mi to zrychlit mou hru a přemýšlet jinak, což se poté dá využít i v dorostu.

Po roce se opět účastníte eXcellent League. Jak se ti tento způsob zimní zápasové přípravy líbí?

Zimní zápasová příprava v podobě eXcellent League se mi líbí dost. Ukáže nám, jak na tom po pauze jsme, a na co se máme na tréninkách před prvními oficiálními zápasy zaměřit.

Zdroj článku: SK Kelti 2008.