Turnaje

Nižborská hokejbalová liga se blíží ke svému konci

Nižborská hokejbalová liga pokračovala v lednu dvěma hracími dny. O špičku tabulky bojovalo několik celků, stejně tak tomu bylo o příčku třetí. Co Nižborská hokejbalová liga nabídla?

Třetí hrací den NHL

Třetí hrací den Nižborské hokejbalové ligy (NHL) přinesl chuť hráčům, aby se ze sebe dostali to nejlepší. Lemra Nižbor se zprvu hledala, ale Fretky však nakonec dokázala porazit rozdílem sedmi branek. O poznání vyrovnanější zápas pak sehrál Nižbor s Hýskovem. Stejně jako v předchozím vzájemném zápase se utkání rozhodlo v druhé patnáctiminutovce, která však tentokrát dopadla lépe pro nižborskou Lemru.

Hýskovští Coyotes neměli důvod k radosti ani po druhém zápase, ve kterém dokázali proti Raiders vstřelit pouze dva góly, a naopak sami odcházeli s šestnáctigólovou nadílkou. Kladenští svoji dominanci potvrdili i v prvním zápase hracího dne, ve kterém proti Skvadře udrželi čisté konto, a navíc jí dali dvanáct gólů.

Skvadra Azuru ve třetím hracím dni senzačně obrala Diablo o dva cenné body. Vypjatý zápas šel totiž až do nájezdů, ze kterých se nakonec radovala právě Azura. Co se týče berounského Diabla, to i přestože si z utkání s Fretkami odneslo tři body, prohra po nájezdech je může v titulovém boji opravdu mrzet. Raiders je totiž předehnalo a po třetím hracím dni drželo křehký jednobodový náskok na čele.

Čtvrtý hrací den NHL

 Z úvodního duelu 4, hracího dne vyšel lépe tým Coyotes, který skončil těsně pod hranicí deseti vstřelených branek. Ty obdržely Fretky. Kojoti byli úspěšní i ve druhém utkání, kdy těsnou výhru 5:4 urvali díky třem gólům ve druhé polovině, na které už Skvadra Azura nedokázala odpovědět. Ta nezvládla ani druhé těsné utkání, ve kterém prohrála s Lemrou stejným výsledkem jako v předchozím vzájemném klání.

Největším tahákem čtvrtého hracího dne bylo rozhodně střetnutí Raiders s Diablem, ve kterém se hrálo o prvenství v tabulce. První polovinu jasně opanovali Raiders, kteří dokázali rozbít útočnou snahu soupeře a vstřelili hned čtyři góly. Druhá polovina sice vyšla gólově lépe pro Diablo, konečný stav však dokázalo pozměnit pouze kosmeticky. Druhá utkání těchto týmů byla v obou případech vítězná, Raiders porazili Fretky vysokým výsledkem 3:15 a ani Diablo nepřipustilo proti nižborské Lemře žádné drama.

Tabulka po 4. hracím dni Nižborské hokejbalové ligy. Zdroj fotky: Facebook Nižborský hokejbal.

Zdroj článku: SK Kelti 2008 a Nižborský hokejbal.