Mládež

Jsem rád, že se mi daří držet krok se staršími gólmany, těší brankáře Koudelu.

Kvůli zranění o poslední reprezentační kemp U18 přišel, ale na začátku února se po krátké pauze do branky osmnáctky zase navrátí. Jaká očekávání má berounský brankář Ondřej Koudela od samotného kempu, ale i od blížícího se šampionátu? A jak tráví zimní přestávku?

Je fajn trénovat s těmi nejlepšími!

Na začátku února proběhne další reprezentační sraz kategorie U18, na nějž jste pozván i Vy. Bude se jednat o vaši premiéru, nebo s reprezentací máte nějaké zkušenosti již z dřívějška? Jak jste na nominaci reagoval?

O moji premiéru se nejedná. Již od kategorie U13 jsem několik reprezentačních akcí navštívil. Z každé další nominace mám ale pokaždé radost.

Co od kempu očekáváte? Dokážete říci, jak vypadá taková reprezentační akce z pohledu gólmanů?

Z pohledu brankáře se na podobných akcích většinou nic speciálního neděje, takže nic překvapivého nečekám. Každopádně je pokaždé fajn si zatrénovat s těmi nejlepšími této věkové kategorie, a já se budu snažit ze sebe vydat to nejlepší a kemp si hlavně užít.

Do finálního výběru by se měli podívat 3 brankáři. Věříte, že se v reprezentačním výběru udržíte až do závěrečné akce? A na jakou pozici si realisticky věříte? Cítíte možnost stát se jedničkou?

Jsem rád, že se mi daří držet krok i s o rok staršími gólmany. Kdybych se dostal do závěrečné trojice, byl bych určitě velice rád a byl by to pro mě úspěch. Nechci ale předbíhat, teď se budu soustředit na to, abych se na každém z případných kempů, pokud možno, ukázal v co nejlepším světle. A jestli se do konečné nominace dostanu, to není už tolik na mně.

Náš tým by měl zabojovat o medailové umístění!

Co se celkového umístění v Liberci týče, jak vidíte potenciální úspěch národního týmu? Dosáhne vaše kategorie na medailové příčky? A máte alespoň základní přehled o soupeřích?

Myslím si, že by náš tým mohl být velmi silný a měl by zabojovat i o medailové umístění, ale o soupeřích moc velký přehled nemám, takže těžko soudit.

Letos jste v dresu berounského dorostu odchytal pouhé 4 zápasy. Co zapříčinilo vaši častější absenci?

Bohužel jsem si koncem října nehezky potrhal vazy v kotníku, což zapříčinilo mojí absenci v posledních 3 zápasech podzimní části sezóny. Naštěstí k regeneraci stačily pouze 2 měsíce, po kterých jsem se mohl vrátit zpět k trénování.

Druhá polovina sezóny je pomalu za dveřmi. Probíhá v Berouně povinná týmová zimní příprava? Připravujete se nějak i individuální cestou, abyste na jaře podával stoprocentní výkony?

V klubu jsme se zimní přípravou, která probíhá především v tělocvičně, začali asi před měsícem, a ještě zhruba měsíc budeme v tomto režimu pokračovat. Jelikož jsem v normální části sezóny tréninkově poměrně dost vytížen, tak toho momentálně moc navíc nedělám. Snažím se během této části sezóny od hokejbalu spíš odpočinout a nabrat síly na jarní část.