Mládež

Lukáš Horel táhne juniory Keltů! Pomýšlejí Středočeši na titul?

Sedmnáctiletý Lukáš Horel z Berouna vévodí statistikám juniorské Extraligy v Západní divizi. Tento hráč si připsal ve 14 zápasech 28 bodů (16+12), přičemž svému celku pomohl postoupit do Nadstavby A, kde se bude Beroun prát o co nejlepší místo pro play off. Jak své výkony tento borec hodnotí?

Cílem podzimní části bylo dostat se do první trojky

Lukáši, povedlo se Vám s juniory Berouna postoupit do Nadstavby A, kde se budete utkávat s papírově lepšími soupeři. Byl podzimní cíl sezóny splněn?

Cílem podzimní části bylo dostat se do první trojky v divizi, a to se nám povedlo. Ačkoli naši soupeři mohou působit papírově silnější, zápasy se budou hrát na hřišti, kde papírová převaha z podzimu nic neznamená.

Co pro vás bylo na podzim nejtěžší? Které momenty byste chtěl změnit? Jaké zápasy byly ty nejvypjatější?

Nejvypjatější, a zároveň nejtěžší, bývají už dlouhou dobu utkání s Kladnem a Hostivaří. Jsou to vždy vyrovnané a vyhecované zápasy, ve kterých prohra bolí možná ještě o trochu více, a tak chceme následující derby vyhrát dvojnásob. Žádné momenty bych neměnil, ať už zápas dopadne jakkoli, přinese řadu zkušeností.

Osobně se Vám také nesmírně dařilo. Ze 14 zápasů jste vstřelil 16 branek a na 12 jste jich nahrál. Kde jste našel takovou formu?

Za tím, jak se mi v poslední době dařilo, stojí spousta věcí. Máme super partu, tvrdě trénujeme a v našem útočném triu s Matesem Tauferem a Denisem Krbcem se skvěle doplňujeme. Tým včetně trenérů drží při sobě, jak na hřišti, tak mimo něj, a to se odráží i na mých výkonech.

Lukáš Horel se tímto způsobem v aktuální sezóně radoval již šestnáctkrát. Jak se mu v Extralize juniorů bude dařit na jaře? Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Tým včetně trenérů drží při sobě, jak na hřišti, tak mimo něj

Jaké budou jarní cíle? Pomýšlíte na titul? Jak důležité bude chytit formu v jarní nadstavbě?

V nadstavbě bude naším cílem posbírat co nejvíce bodů a být ve správném rozpoložení pro play off. Ve vyřazovacích bojích ze sebe vydáme maximum a pokusíme se dojít až na vrchol.

Dokonce jste nastoupil k 11 zápasům v 1. Lize, kde jste berounským nahrávačem. Jak velký rozdíl je 1. Liga od juniorské soutěže? A jaké cíle máte v A-týmu?

Rozdílné je určitě tempo hry, ale některé zápasy juniorky už se rychlostně hodně podobají 1. Lize. Dále jsou znát samozřejmě zkušenosti a některá kila navíc. Jsem rád, že mě kluci z áčka vzali mezi sebe a mým cílem bude jim to oplatit výkony a třeba i větším gólovým přínosem.

Bojovat budete o místo i v reprezentaci U18, která pojede na MSJ 2023 do Liberce. Co pro finální nominaci uděláte?

Pro finální nominaci budu pokračovat v současném režimu, který neobsahuje jen týmové tréninky, ale také individuální přípravu, jak ve vodě, tak na suchu. (úsměv)