Turnaje

V Praze se odehrál Pražský míček 2023, který ovládl jihočeský Suchdol! Domácí KOVO druhé

V sobotu 11. února 2023 se odehrál turnaj dorostu na pražské Palmovce. Jednalo se o Pražský míček 2023, který byl zpestřením zimní přípravy pro dorostenecké celky. Turnaje se zúčastnili jak zástupci středních Čech, tak jižních a východních Čech. K vidění byly zápasy ve skupinách i play off!

Skupinu A vyhrálo KOVO

Do skupiny A byly vylosovány týmy domácího KOVA, jihočeské Blatné a dorostenců z Lužin. Pražský souboj ve skupině vyšel lépe KOVU, které Kert Park přehrálo v poměru 4:2. Kert Park již od úvodu dotahoval, avšak KOVO si vítězství nenechalo vzít. Hráči z Palmovky nastoupili do druhé utkání ve stejném tempu, i když Blatná více vzdorovala. KOVO si prvenství vystřelilo až ve 21. minutě. Odpočatí hráči z Lužin v posledním skupinovém duelu Blatnou přejeli až ve druhé části zápasu, kdy dali 4 rychlé branky.


Suchdol přijel na Pražský míček ve skvělém rozpoložení!

Ve skupině B se utkaly HBC Pardubice, HBC Rangers Opočno a jihočeský Suchdol. Ten už ve skupině ukázal svou herní pohodu. V Prvním zápase východočeské derby ovládli hráči z Pardubic. Ti však zpočátku prohrávali, ale vše dokázali dotáhnout. Rangers v dalším zápase vyzvali Suchdol, který se parádně rozstřílel. Opočno vedlo po 10 minutách 1:2, ale Bohumil Launa a Jan Pavlík dokázali svůj celek posunout k důležitým bodům. Suchdol ovládl i zápas proti Pardubicím, ve kterém si zkušeně udržel vedení 1:3.


Boje o umístění

Tabulkové pořadí ukázalo, které týmy si to rozdají o prvenství, bronzovou medaili a páté místo. TJ Blatná Datels vyzvala v boji o páté místo Rangers, kteří s Jihočechy neměli sebemenší problém. Výsledek 1:5 pro Opočno hovoří jasně. V zápase se blýskl Josef Zamastil třemi body. HC Kert Park v boji o bronzové medaile vyzval HBC Pardubice, které si ve vyrovnané bitvě došly pro třetí místo. Východočeši rozhodli třemi góly v druhé části zápasu. Souboj o pohár vyvrcholil soubojem KOVA a Suchdolu nad Lužnicí. Domácí hráči vedli po 13 vteřinách 1:0, ale Suchdol v rozmezí 3. až 8. minuty odskočil do vedení 1:3. KOVO zareagovalo pouze gólem na 2:4. V zápase byl nejvíce viděl Jan Pavlík, který zaznamenal 4 branky. Jihočeši se tak mohli radovat z uzmutého zlata.