Různé

Nižborská hokejbalová liga (NHL) má svého vítěze! Do historie se opět zapsali Riders!

Pátý hrací den Nižborské hokejbalové ligy (NHL) rozhodl o vítězi letošního ročníku. Stal se jím tým Riders Kladno, který s náskokem 10 bodů získal pohár. Na druhém místě se umístilo Diablo Beroun a domácí Lemra Nižbor brala bronz! Podívejte se, jak pátý hrací den probíhal!

NHL – 5. hrací den

V posledních duelech šlo o hodně, protože se rozhodovalo o umístění jednotlivých celků. Diablo ztratilo důležité body ihned v prvním zápase proti Coyotes, když prohrálo 2:0. Riders pomýšleli na zlaté medaile, a tak nenechali nic náhodě. V prvním svém duelu deklasovali Lemru 2:10. Azura si následně vyšlápla na Fretky a Riders rozdrtili Hýskov 15:1. Diablo ztratilo i svůj druhý zápas proti Azuru! Nižbor si výhrou 4:10 nad Fretkami zajistil alespoň třetí místo!

Zdroj fotky: Facebook Nižborský hokejbal.

Atmosféra NHL zachycené během 5. hracího dne

Mighty Riders Kladno se stalo po deváté mistrem NHL. Od roku 2012 do roku 2020 byli osmkrát za sebou mistři, avšak Diablo je v sezóně 2021-2022 zastavilo. Ale teď je Kladno opět na vrcholu udrží se na něm i v dalším ročníku? Riders dominovali i v kanadských statistikách, které ovládl Bohumil Gotthard s 68 body (44+24). Tento zkušený forward v soutěži nastřílel již 613 gólů. Překoná ho někdy někdo? Na to samé se můžeme zeptat v kategorii asistencí, ke jich má Bohumil Gotthard 332. Celkově v NHL hráč Riders Kladno nasbíral 945 bodů, překoná tisícovku? Za ním skončil Jiří Hrabár. Kladno mělo i nejlepší gólmany. Na prvním místě byl Petr Linc a na druhém Filip Hájek.

Zdroj fotky: Facebook Nižborský hokejbal.