Ostatní oznámení

Na Markmed poháru dorostu Kladno těsně nedosáhlo na zlato! Hostivař bronzová!

Svůj finálový turnaj má za sebou také Markmed pohár dorostu, na kterém měly střední Čechy hojné zastoupení. Celkem čtyři celky z regionu se pokoušely bojovat o titul. Turnaj nejlépe dopadl pro "zlaté" Kladno a "bronzovou" Hostivař. Nepopulární bramborové medaile si odvezli hráči z Nového Strašecí.

Ze základní části dohrávky Extraligy dorostu postoupili čtyři naši zástupci až na samotný finálový turnaj. Spolufavority na zisk titulu byly týmy Hostivaře a Kladna. Milým překvapením bylo Nové Strašecí, které těsně podlehlo v boji o bronz favorizované Hostivaři. Dorostencům pražského Kova se finálový turnaj nepovedl a skončili na chvostu finálového pelotonu, tj.na celkovém 8.místě.

Základní skupiny

Ve skupině A jasně dominovali Pražané z Hostivaře, kteří výrazně porazili každého svého soupeře. Ze druhého postupového místa do „velkého“ semifinále postoupili právě "Bubáci" se 3 body. Kovu se skupina nepovedla, a proto musely jít Vosy z posledního místa do pavouka poražených. Kovo v play-off narazilo na Pardubice, které zápas ovládly sedmi brankami. V souboji o 7. pozici se Pražané utkali s ústeckou Elbou, která jim nedovolila skórovat a Kovo tak skončilo na osmém místě.


Zdroj: hokejbaltym.rajce.idnes.cz – Kovo Praha se umístilo na 8. místě.

Ve skupině B se objevil pouze jeden náš zástupce a to HBC Kladno. Tento celek postupoval ze druhé příčky, i když Rysové získali stejně bodů jako první Heřmanův Městec, ve prospěch Východočechů rozhodlo skóre.

Favorit z Hostivaře v semifinále narazil!

V semifinále se utkala Hostivař proti dobře hrajícímu Kladnu. Oba týmy ukázaly jak jsou skvěle herně vybavené. Pražané brzy inkasovali, ale hned vzápětí dokázali vyrovnat, a tak po zápasu musela rozhodnout druhá polovina. Do druhé části duelu lépe vstoupilo Kladno, když se prosadil Jiří Rod. Za Hostivař v čase 17:19 vyrovnal Petr Lehner. Tři minuty před sirénou Hostivař vedla 3:2 po trefě Jonáše Pragera. Rysům se však podařilo vyrovnat z přesilové hry. Na scénu tak přišla dovednostní soutěž, kterou rozhodl kladenský Marek Daníček. Hostivař se tak musela smířit s bojem o bronzové medaile.

Nové Strašecí narazilo v semifinále na Ježky z Heřmanova Městce, kteří v play-off doslova zavřeli svou branku. Středočechům nepovolili skórovat a navíc sami byli úspěšní hned šestkrát. V zápase o bronz z toho tedy bylo regionální derby.


Zdroj: hokejbaltym.rajce.idnes.cz – Hostivaři těsně uniklo finále, nakonec z toho byl bronz.

Kladno ve finále nestačilo na rozjeté Ježky! Hostivař přetlačila Nové Strašecí!

I když Kladno hrálo skvělý hokejbal, tak na Východočechy to ve finále nestačilo. Kladenští hráči si nepohlídali úvod zápasu a po první polovině Kladno čelilo čtyřbrankovému manku, které do konce zápasu nezkorigovalo. Ale i tak si Středočeši zaslouží pochvalu za stříbrné medaile.

V souboji o třetí místo bylo zřejmé, kdo je papírový favorit. Hostivař ve skupině porazila svého soka z Nového Strašecí 3:0. Tentokrát se ale museli Hostivařští strachovat. Hokejbalisté ze Strašecí skvěle bránili, ale opět nedokázali vstřelit branku. Hostivaři tak stačil výsledek 1:0 k tomu, aby si odvezla bronzové „placky“. Nové Strašecí bylo milým překvapením turnaje a zbyla na něj "bramborová" pozice.


Zdroj: HBC Nové Strašecí – Dorostenci ze Strašecí mile překvapili.