2. Liga

Jak se pražské KOVO připravilo na jarní část 2. Ligy? Jan Veselka má jasno!

Rezerva pražské KOVA v podzimní části 2. Ligy dosáhla pouze na 9 bodů, přičemž mu patří předposlední místo. Co za tím vidí lídr KOVA Jan Veselka? Jak se KOVO připravovalo přes zimu? A na co si budou muset dát Vosy pozor?

Bohužel jsme měli pomalý start do sezóny

Jane, během podzimu jste z 8 zápasů získali pouze 9 bodů. Neměli jste s týmem jiné očekávání?

Očekávání bylo určitě trošku jiné, alespoň ode mě. Bohužel jsme měli pomalý start do sezóny, kde jsme, pokud se nepletu, z prvních 5 zápasů měli jen 3 body. Pak si to trošku sedlo, a nakonec jsme přivezli i ze silného Rakovníka dva body, což by po prvním zápase, ve kterém nám naložili 11 gólů, asi málokdo čekal.

Co ve vaší hře podle Vás skřípalo? Pracovali jste na tom během zimní přestávky? Jak vůbec probíhala příprava?

Popravdě řečeno, ze začátku mi přišlo, že skřípalo tak nějak úplně všechno. První zápasy bývají obvykle takové nijaké, a to byl i náš případ. Nedávali jsme moc gólů a když proti nám stál silnější celek, jako třeba zmiňovaný Rakovník, tak jsme pak vůbec herně nestíhali. Zimní přestávka byla hlavně zaměřena na kondiční a fyzickou přípravu, a věřím, že to v druhé části sezóny zužitkujeme na maximum.

Jak se těšíte na jarní část 2. Ligy? A čeho budete chtít dosáhnout? Věříte v play off?

Já osobně se na jaro těším hodně. Přes zimu je to taková ta ,,nudnější'' část sezóny, bez které to ale samozřejmě nejde. Člověk i v zimní přípravě rád odchází z tréninku s tím, že to k něčemu bylo, a že to na jaře prostě pocítí v dobrém. Já sám pak rád vidím, že jsem na tom fyzicky lépe než třeba někdo, kdo se přes zimu jenom válel.

Produktivita určitě problém je

Vy jste tahounem svého celku, ale ani Vám se bodově moc nedařilo. Z 8 duelů máte pouze 4 body. Je produktivita kámen úrazu celého celku?

Produktivita určitě problém je. Bohužel moc gólu jsme opravdu letos jako tým zatím nedali. Já se na podzim nemohl taky nějak střelecky chytit. Měl jsem loni stejnou střeleckou neproduktivitu během sezóny, pak ale přišel jeden zápas, ve kterém se mi zadařilo více a pak už jsem chytil takovou tu větší ,,herní pohodu'' a od té doby to šlo mnohem lépe. Doufám, že něco takového přijde i teď na jaře co nejdříve.

Vy nastupujete v Pražské hokejbalové lize za Fénix Praha. Jak moc velký rozdíl to oproti 2. Lize je?

Je to tak, za Fénix nastupuju už několikátým rokem. Kdysi to mělo být jen dočasné, abych se vyhrál v dospělém hokejbale, ale dnes jsem rád, že jsem Pražskou ligu ve Fénixu hrát nepřestal. Rozdíl mezi ligami je znatelný, nejvíce asi v rychlosti hry. V tom mě pak Pražská liga asi baví o to víc, že si o můžu zkusit dovolit něco, co by mi třeba ve druhé lize mnohdy neprošlo.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
16 99:44 32
2.
TJ KOVO Praha B
17 72:58 30
3.
HBC Hostivař B
15 80:62 28
4.
HBC Rakovník
16 79:63 25
5.
HBC Kladno B
16 72:74 24
6.
HBC Defekt Třebíz
16 83:82 21
7.
HC Red Wings...
16 27:129 8