Vyšší ligy

Nové Strašecí se na jaře musí zvednout, pokud chce do play off! Co velí produktivní Lukáš Lev?

HBC Nové Strašecí se v podzimní části 1. Ligy potýkalo hlavně s nevyrovnaností výsledků. Středočeši po 13 zápasech sídlí na posledním místě tabulky, avšak herně patří jinam. Co pomůže Novému Strašecí podle Lukáše Lva? Jak se tým jednoho z tahounů vyrovnal s odchodem trenérské dvojice?

Bodově se nám určitě podzim moc nepovedl

Lukáši, letošní podzim se vám s Novým Strašecím bodově nepovedl. Jste na posledním osmém místě divize a máte 9 bodů. Co za tím stojí?

Ano, bodově se nám určitě podzim moc nepovedl. 9 bodů, které máme, jsme uhráli v prvních šesti kolech a nevypadalo to vůbec špatně, podařilo se nám porazit i Vlčáky z Ústí nad Labem. Ale po výjezdu na jih, Blatná a České Budějovice, se něco zlomilo a přišla prohra za prohrou. A co za tím stojí? Já přesně úplně ani nevím, nemyslím si, že bychom někde ztráceli fyzicky nebo herně… S každým dokážeme hrát vyrovnané zápasy. Budeme věřit, že se to po prvním kole na jaře zlomí zpět.

Z výsledků je zřejmé, že máte nevyrovnané výsledky. Jeden zápas dokážete se soupeřem držet krok a další zápas, jako byste to nebyli vy. Je to téma, které vás trápí?

Nepřijde mi, že nevyrovnané. Podle konečného výsledku možná, ale když se podíváme na průběh zápasů, tak po druhé třetině z 99 % je výsledek maximálně o 1 až 2 branky. A jak jsem říkal výše, s každým dokážeme hrát vyrovnané duely. Ale když pak dostanete na začátku 3. třetí třetiny jeden nebo dva blbé góly, tak nás to položí a úplně přestaneme hrát a pak výsledky vypadají tak, jak vypadají. Také nám občas chybí i trochu štěstí, kdy dostaneme branky v posledních vteřinách zápasu.

Na podzim váš tým zažil také větší nepříjemnost, protože u vašeho týmu skončilo trenérské duo. Jaký dopad to na tým mělo? Vedlo to ke zlepšení?

Ano, to bylo nepříjemné, a pro nás i nečekané. Myslím, že jsme měli s trenérským duem všichni super vztah a z mého pohledu odváděli super práci. Ale měli své důvody a ty musíme respektovat. Zbylé utkání jsme zvládli i bez trenérské dvojce na střídačce. I když asi ne úplně výsledkově. Ale nemohu říct, zda došlo ke zlepšení nebo zhoršení, asi žádná změna.

Sedmatřicetiletý Lukáš Lev patří mezi stěžejní postavy Nového Strašecí. Pomůže mu v jarní části do vytouženého play off? Autor fotky: Jiří Duchoň - jirkad.rajce.idnes.cz

Věřím, že se do play off probojujeme!

Na podzim jste vstřelili 47 branek, ale to stačilo pouze na 9 bodů. Jak je to možné?

No, možná jsme 47 branek vstřelili, ale 80 dostali. Tak asi proto jen 9 bodů.

Vy jste jedním z tahounů mužstva. Máte 18 kanadských bodů. Jste rád, že se Vám takto daří?

Tak určitě. Ale zásluhu na mém úspěchu v bodování má určitě celá pětka. S Javorem (Michal Javůrek – pozn. red.) hrajeme vedle sebe 3. sezónu a dokážeme si vyhovět a celkem se nám společně daří.

O play off zaručeně ještě budete bojovat. Co budete muset přes zimu zlepšit? Na čem pracujete? Jak probíhá příprava?

Určitě bojovat budeme. Na play off nám chybí 4 body. Když v prvním kole na jaře porazíme Beroun, už bude chybět jen bod, takže je to určitě hratelné. Přípravu máme určitě kvalitní. I když upřímně, já osobně tomu tuto zimu moc nedal kvůli pracovnímu zatížení. Máme 3 jednotky týdně, tento týden jsme byli poprvé na hřišti a čeká nás kvalitně obsazený turnaj v Dobřanech.

Kdybyste nepostoupili do play off, zůstali byste i nadále v 1. Lize? Nebo by přišla změna?

Já věřím, že se do play off probojujeme a nebudeme muset řešit, zda pokračovat nebo nepokračovat v 1. Lize. Ale myslím, že kvalita ve Strašecí je, máme také šikovné juniory, kteří se pomalu zapojují v “A” týmu, tak nebude důvod řešit změny a v 1. Lize zůstaneme tak či tak.