Regionální ligy

Ze zimního spánku se probudila Pražská liga

Počasí prvnímu kolu Pražské ligy zrovna nepřálo, ale i přes teploty pohybující se kolem bodu mrazu pražská soutěž odstartovala a hned na úvod lákala na několik zajímavých střetnutí. Komu se první jarní krok vydařil a kdo naopak na startu vyhořel?

V úvodním utkání jarní části Horní Počaply vyzvaly Rafany, kterým se závěr podzimu vůbec nevydařil. Do druhé poloviny základní části ale tým Mirka Koudelky vstoupil pravou nohou, když i přes hodně okleštěnou sestavu nedal poslednímu celku tabulky velkou šanci, připsal si tři body za pohodlnou výhru 6:2 a udržel tak druhé místo. Naopak Počaply i po jedenácti zápasech základní části stále musejí čekat na první získané body.

V dalším utkání se proti sobě postavili sousedi z tabulky, čtvrtí Goblins s pátými SPC a očekávala se tak vyrovnaná bitva dvou aspirantů na příčky nejvyšší. Zápas ale od začátku kontrolovali Goblini, třikrát se trefil Michal Zeman, dokonce čtyřikrát Tomáš Adamec a SPC lovilo míček ze sítě celkem desetkrát. Perfektní výsledek až ve třetí třetině Goblinům pokazil kosmetickou úpravou skóre Lukáš Pařízek. Nevídaný výprask 10:1 sice nepohnul tabulkou, ale potvrdil, že Krávy po letech dominance prožívají svůj vůbec nejhorší ročník od návratu na hokejbalová kolbiště pod hlavičkou SPC.

Devátí Ďáblové měli šanci se v tabulce alespoň na chvíli dostat před Medvědy na poslední postupovou příčku. K tomu ale potřebovali porazit Mighty Bucks, což se jim naposledy povedlo v sezóně 2018/2019. Ani tentokrát tuhle nepříjemnou sérii neukončili a v zápase, ve kterém to pěkně jiskřilo a bylo rozdáno celkem 78 trestných minut, tahali po celou dobu za kratší konec a prohráli 2:5. Bucks si tak připsali sedmou výhru soutěžního ročníku a bodově se dotáhli na Fénix, který má ale dva zápasy k dobru a jarní část zahájí až příští víkend.

A to nejlepší na konec, chtělo by se říct. Nedělní hrací den totiž uzavřela Pražská liga šlágrem kola, ve kterém se utkal lídr tabulky Avir s třetími Ďáblicemi. Na první trefu se čekalo až do pětadvacáté minuty, to šel Avir do vedení. Ďáblice na sebe ale nenechaly s odpovědí dlouho čekat. Stejný scénář se opakoval ještě dvakrát, na 3:3 vyrovnával Martin Douša pouhých 23 sekund před koncem normální hrací doby. V prodloužení jsme se rozhodující branky nedočkali, takže o vítězi musely rozhodnout až nájezdy. Jakub Koval si nakonec připsal všechny čtyři branky svého celku, včetně rozhodujícího nájezdu, a áčko Aviru tak obhájilo nejen první pozici v tabulce, ale také zůstává i po jedenácti kolech neporažené v základní hrací době. Ďáblice daly zapomenout rozpačitému vstupu do sezóny a po vydařeném závěru podzimu nyní hrály vyrovnaně se soupeřem vůbec nejsilnějším a dostávají se tak znovu do role jednoho z favoritů soutěže.

V pondělí ve večerních hodinách se pak utkal ještě B tým Aviru s Medvědy. V souboji mužstev z dolní poloviny tabulky se stejně jako v posledním nedělním utkání na jméno vítěze čekalo do poslední možné chvíle. V nájezdech byli nakonec úspěšnější hráči Medvědů, když béčko Aviru porazili 2:1. Se zápasem k dobru díky tomu Medvědi odskočili Ďáblům na rozdíl tří bodů a stále se drží na poslední postupové pozici do play-off. Pro zálohu Aviru výsledek znamená teprve pátý bod do tabulky a vyřazovací část se týmu naopak stále více vzdaluje.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
16 142:40 40
2.
SHM Goblins Praha
15 101:54 37
3.
Rafani Praha B
15 91:60 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
15 69:50 25
6.
SHM HbC Fénix Praha
15 57:44 24
7.
Mighty Bucks Praha
15 47:87 18
8.
SK Rebel Praha
16 76:90 17
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4