2. Liga

Úspěšný „reparát“ Keltů ve finále Letního poháru 2. ligy

Sezonu v regionu symbolicky zakončil finálový víkend Letního poháru 2.ligy, ve kterém se první čtyři týmy ze základní části snažily dobýt pohár pro vítěze. Celkem nám víkend nabídl tři hokejbalová klání, ze kterých nejlépe vyšli berounští Kelti.

Po odehrání základní části se na prvním místě v tabulce umístili Kelti, druhá příčka patřila Tygrům, třetí místo obsadili Rafani a čtvrtým týmem, který si vybojoval boj o medaile, bylo Nové Strašecí.

První sobotní zápas se odehrál v Berouně, kam zavítalo Nové Strašecí. I přesto, že první polovina zápasu byla na skóre vyrovnaná, Kelti nakonec přehráli "Bubáky" a poměrem 7:2 si vystříleli místo v nedělním finále. O pár hodin později téhož dne se do boleslavské arény přijeli postavit domácímu celku Rafani. Zápas byl napínavý až do poslední sekundy a nakonec ani 45 minut nestačilo k tomu, abychom znali vítěze. V následném prodloužení si Tygři vystřelili vstupenku do finále.

Ve finálovém klání podobně jako minulý rok změřili síly Kelti a Mladá Boleslav s tím rozdílem, že letošní finále se tentokrát odehrálo na keltské půdě. Berounský celek v zápase potvrdil formu ze základní části a Tygry udržel na uzdě. Výhrou 4:1 se Kelti stali vítězem letošního ročníku Letního poháru 2. ligy a napravili tak finálovou prohru z minulého roku.

Finále tak ukončilo letošní zvláštní sezónu, a tak zbývá už jen popřát všem příjemnou a ničím nerušenou dovolenou a těšit se na setkání na začátku té příští.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Tygři Mladá...
4 24:14 11
2.
HBC Defekt Třebíz
4 27:15 9
3.
TJ KOVO Praha B
4 15:11 9
4.
HBC Rakovník
3 16:11 6
5.
HBC Kladno B
4 18:18 4
6.
Rafani Rebel Praha
3 9:11 3
7.
HC Red Wings...
2 3:17 0
8.
SK Kelti 2008 B
4 6:21 0