Český pohár

Kert Park z Českého poháru vypadl! Hostivař a Kladno jdou dál!

Jak dopadlo 4. kolo Českého poháru pro středočeské celky? V osmifinálových bojích jsme mohli vidět Hostivař, Kladno či Kert Park. Mistr z Lužin prohrál proti ústecké Elbě po nájezdech. Ostatní dva středočeští zástupci své zápasy zvládli.

Druholigová Písek Kladno docela potrápil

Písek se do osmifinále Českého poháru dostal jako jeden ze dvou druholigových týmů. Borci „od Splavu“ si nevedli špatně, i když po 20 minutách hry proti extraligovému Kladnu prohrávali 0:4. V čase 44:15 byl stav 3:4 a Kladno své vítězství pečetilo nakonec do prázdné branky. Hattrick zaznamenal Martin Kohout. „Zápas byl zvláštní v tom, že jsme zažili snad všechny druhy počasí. Sníh střídalo sluníčko, pak vichr, déšť se sněhem. Chyběla snad jen mlha,“ smál se Martin Kohout, podle něhož vzali domácí zápas prestižně. Poté dodal: „My pak dostali nějaké trochu nešťastné góly, ale konec jsme pohlídali. Zápas měl díky asi stovce diváků docela pěknou kulisu.“


Ve středu 15. února se již odehrálo 4. kolo Českého poháru mezi Plzni a Hostivaří. Tento vyrovnaný duel vypadal od začátku lépe pro domácí Mečouni, kteří po 4 minutách hry vedli 2:0, avšak na začátku druhé třetiny vyrovnal Jan Čejka na 2:2. Pražané se potom v průběhu duelu dostali do dvoubrankového vedení, na které reagoval Hanuš gólem z přesilovky – 3:4. Radim Štěpáník však vítězným gólem ve 40. minutě zajistil Hostivaři postup i přes snížení Davídka. „Začátek zápasu nám trochu utekl. Plzeň se rychle dostala do dvoubrankového vedení. Naštěstí se nám podařilo celkem rychle snížit a hru strhnout na naši stranu. Určitě se musíme vyvarovat vyloučení, protože v oslabení se Plzeň dostávala zpátky do hry. Ale jsem velmi rád, že jsme jaro začali vítězně a doufám, že v dobrých výsledcích budeme pokračovat i v dalších zápasech,“ uvedl k zápasu Josef Vosátka z Hostivaře. Kert Park vyzval soka z Ústí nad Labem, který šel jako první do vedení. Avšak zkušení Pražané do konce druhé třetiny odskočili na rozdíl dvou branek. Třetí třetina přinesla vyrovnání na 3:3. Zápas rozhodl ve prospěch Ústečanů Červinka v samostatných nájezdech.