Ostatní oznámení

Dorostenecká Hostivař přetlačila v bitvě o 3. místo Nové Strašecí! Jak hodnotí turnaj Jonáš Prager?

I na dorosteneckém poháru Markmed měl náš region mnoho zástupců. Nejlépe se turnaj vyvedl druhému Kladnu. Bronzové medaile získala Hostivař, která porazila středočeského souseda z Nového Stašecí. Jak těžký byl turnaj pro oporu mužstva Hostivaře, Jonáše Pragera?

Jonáši, jak se vám líbilo ve Světlé nad Sázavou, kde jste odehráli finálový pohár Markmed? Proběhlo vše v pořádku?

Světlá nad Sázavou se mi samozřejmě líbí, ale my jsme tam hlavně chtěli odehrát povedený turnaj. Přijeli jsme už radši v pátek, abychom se vyspali hezky do růžova a chtěli podat co nejlepší výkon. Asi jako jeden z mála týmů jsme se ubytovali právě ve Světlé n. S., což mohla být pro nás malá výhoda.

V základní skupině jste nenašli přemožitele a se 6 body jste postupovali do semifinále, byli jste naladěni na celkovou výhru v turnaji?

Každý, kdo přijel na turnaj, chtěl vyhrát, ale my ještě víc! Věděli jsme, že v základní skupině byli kvalitní soupeři, takže jsme chtěli bojovat o semifinále. Se soupeři ve skupině jako Nové Strašecí a TJ Kovo Praha máme hodně zkušeností a víme jak s nimi hrát, ale s týmem z daleké Karviné jsme se naposledy setkali dva roky zpátky na semifinálovém turnaji starších žaků, kde jsme prohráli 1:4, a tak jsme jim chtěli porážku oplatit. Byli jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát všechny zápasy ve skupině, ačkoliv ve velmi krátkém čase. Pak jsme měli celé odpoledne volno a mohli jsme se v klidu soustředit na semifinále s Kladnem.

V semifinále jste však narazili na soka z Kladna. Vedli jste tuhý boj až do nájezdů, kde měl větší štěstí soupeř. Jak vás mrzela prohra?

Každý zápas proti Kladnu je pro nás jako finále na mistrovství světa. Je to boj o každý centimetr, což se mi velice líbí. Zápas se hrál až odpoledne, takže jsme se krásně vyspali a mohli podat co nejlepší výkon. Pravděpodobně to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsme hráli. Ten, kdo se díval, tak viděl opravdu všechno, co může hokejbal nabídnout. To, že jsme prohráli až na nájezdy, bylo pro nás hodně smutné. Od té doby, co jsme mohli zase hrát zápasy, jsme prohráli pouze jediný zápas, a proto to bylo ještě smutnější. My jsme ale Hostivař, tak jsme zvedli hlavy nahoru a soustředili se na zápas o bronz, protože jsme věděli, že to je náš poslední zápas v této sezoně.


Zdroj: hokejbaltym.rajce.idnes.cz – Jonáš Prager (číslo 66) byl jedním z nejlepších hráčů Hostivaře na turnaji.

V boji o 3. místo jste znovu potkali tým ze základní skupiny, Nové Strašecí. S tím jste si ve skupině A poradili 3:0, ale v zápase o medaili to bylo pouze o gól. Hrál soupeř lépe?

Když vám jde o všechno, tak musíte na hřišti nechat všechno. To se přesně dělo při zápasu o bronz. Byl to ještě těžší zápas než v základní skupině, i přes oslabený tým soupeře. Záleželo, kdo dá jako první gól, což se nám povedlo. Potom už jsme nechtěli pouštět soupeře do dalších nebezpečných útoků. Soupeř určitě hrál lépe. Bylo vidět, že nechce odjet domů bez medaile.

Jak Vás těší zisk bronzové medaile? Určitě jste chtěl získat zlatou, ale o tu Vás připravilo Kladno.

Bronzová medaile je krásná, ale zlatá by byla ještě lepší. Už se k tomu moc nechci vracet, ale zápas s Kladnem nás hodně moc mrzí. Aspoň jsme rádi za 3. místo a získání cenného kovu. Moc jsem si turnaj užil a už se těším na další zápasy v příští sezoně, které doufám budou ještě lepší.

V osobních statistikách jste byl tahounem mužstva. V play-off jste získal 3 body a v základní skupině jste na tom byl obdobně, kde jste našel takovou formu na závěr sezóny?

Určitě na to měla vliv jarní pandemická situace, kdy jsme byli doma a nemohli se zúčastnit tréninků. Neležel jsem doma a šel si aspoň zaběhat. Tuto sezonu jsem hrál většinou ve 3. lajně a nedostával jsem více prostoru, ale na turnaji mě trenér přesunul do 1. lajny, protože s námi neodcestoval jeden z klíčových hráčů našeho týmu, a tak jsem mohl předvést, co umím...