Ostatní oznámení

Žáci Keltů na Slovensku bronzoví

Po loňské premiéře vyjeli starší žáci Keltů podruhé k mezinárodnímu měření sil na velmi kvalitně obsazený turnaj do Vranova nad Toplou. Nad samotnou účastí se sice dlouho vznášel „pandemický otazník“, nakonec se ale podařilo splnit nutné podmínky a tým se vypravil vstříc nejen sportovním zážitkům.

V pátek se výprava věnovala po náročné cestě zejména odpočinku, v odpoledních hodinách ještě následoval poslední trénink a následně se už všichni myšlenkami stále častěji ubírali k sobotním utkáním v turnajové skupině B. Jak se Keltům dařilo?

Sobota - základní skupina

White Stars Bratislava - SK Kelti 2008 4:2

Nováčka turnaje z hlavního města předcházela velmi dobrá pověst a ta nelhala. Přestože se Kelti v utkání po brankách Šlechty a Krbce dvakrát ujali vedení (1:0, 2:1), soupeř vždy našel odpověď. A když Kelti za stavu 2:1 postupně neproměnili tři velmi dobré šance, soupeř v přesilovce a následně šikovnou tečí překlopil skóre na vlastní stranu. Snaha o power-play už přišla vniveč a White Stars gólem do prázdné branky stvrdili první výhru.

SK Kelti 2008 - Medokýš Martin 3:1

Proti loňskému finalistovi tak Kelti byli v nelehké pozici a věděli, že pokud chtějí pomýšlet na medaile, bude nutné „zabrat“. Na týmu ale bylo cítit odhodlání a výborný vstup do utkání po zásluze přetavil ve vedení D.Černý. Soupeř za půl minuty vyrovnal, jenže ještě do poločasu vrátil Keltům vedení po pasu O.Černého v samostatném nájezdu Šlechta. Ve druhé půli se odehrával vcelku vyrovnaný souboj s šancemi na obou stranách, brankáři už ale změnu skóre nepřipustili. A tak skóre uzavřel až při power-play soupeře po nabídce od Urbana opět Šlechta.

SK Kelti 2008 - MŠKM Trebišov 6:1

Ve třetím utkání Kelty čekal soupeř z Trebišova. Utkání se soupeřem, který předchozí dvě utkání prohrál, Kelti výsledkově ovládli, i když herně nešlo o úplně povedené utkání. Střelecky se dařilo autorům dvou branek Hrubému a Kurhajcovi, po jednom zásahu přidali Krbec a O.Černý.

Neděle - play - off část turnaje

Čtvrtfinále:

SK Kelti 2008 – HK Humenské Levy 4:0

I na tomto turnaji platilo otřepané pravidlo, že čtvrtfinále bývá klíčový zápas. Kelti do něj vstoupili koncentrovaně, soupeře přehrávali a týmový výkon korunovali úspěšní střelci Denis Krbec (2x), Vojtěch Šlechta a Matěj Žežulka, přičemž svou první nulu na turnaji si připsal brankář Koudela.

Semifinále:

HK Mládež Michalovce - SK Kelti 2008 3:2 SN

Semifinále proti loňskému vítězi a suverénovi skupiny A přineslo opravdu napínavou podívanou. Soupeř do utkání vstoupil lépe, Kelty zatlačil a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení. Kelti ovšem upravili svou sestavu, do druhé půle vstoupili jako vyměnění a po brankách Šlechty a Krbce, kterého vyzval v oslabení ke skórování Žežulka, se vrátili do boje o finále. Zbytek utkání ale bohužel dohráli v oslabení a přes srdnatý výkon se nakonec po nájezdech radoval šťastnější soupeř.

Utkání o 3.místo

SK Kelti 2008 - Medokýš Martin 3:0

Souboj o bronz často bývá označován za souboj vůle a nejinak tomu bylo i tentokrát. Kelti se viditelně nechtěli vracet domů bez medaile, začali aktivněji a po spolupráci bratrů Černých poslal mladší David Kelty do vedení. Medokýš zahrozil zejména ve dvou krátce po sobě následujících přesilovkách, kdy Kelty podržel O.Koudela. Následně ve vlastní přesilovce střelou od modré upravil O.Černý na 2:0 a Kelti věděli, že bronz je opravdu blízko. Když pak ve druhé půli přidal svou druhou branku z přihrávky Krbce D.Černý, bylo rozhodnuto o tom, že bronz poputuje do České republiky.

Komentář trenéra O.Baleky:

Turnaj ve Vranově byl pro nás letos vrcholem sezóny. Opět se potvrdilo, že na turnaji startují velmi kvalitní týmy, které byly fyzicky na velmi vysoké úrovni. Hrát atletický hokejbal se špičkovými týmy, kterým jsme letos byli konkurenceschopní, je cosi, co kluky a holky posouvá dál a takové je i naše očekávání. V neposlední řadě bych rád zmínil skvělou spolupráci s týmem z Vranova, celková atmosféra byla více než přátelská. Teď zpět do práce a připravit ročníky 2007 a 2008 nejlépe jak umíme, jelikož konkurence bude za rok na Slovensku opět velmi kvalitní a my se s ní budeme chtít poměřit se ctí…

Konečné pořadí:

1. HK Mládež Michalovce

2. White Stars Bratislava

3. SK Kelti 2008

4. Medokýš Martin

5. HOKEJBAL Prešov o.z.

6. HK Humenské Levy

7. MŠKM Trebišov

8. HMHK bauska. Vranov nad Topľou

9. Humenské Levíčatá


Individuální ocenění:

Nejlepší střelec: Frederik Lörinc (Michalovce)

Nejlepší brankář: Matúš Volovár (Bratislava)

Nejlepší obránce: Patrik Hanák (Martin)

Nejlepší útočník: Marko Mitra (Prešov)

Nejužitečnější hráč: Denis Krbec (Kelti)

Překvapení turnaje: Ondřej Koudela (Kelti)