Ostatní oznámení

Region Střed také pomáhá hokejbalistům v Hodoníně

Vážení kolegové, ani nás, hokejbalisty regionu Střed, nemůže nechat lhostejnými postižení spoluobčanů po tornádu na Moravě. Hrajeme hokejbal stejně jako hokejbalisti v Hodoníně. Již od prvních dnů po katastrofě jsme byli v kontaktu s představiteli regionu a klubu HBC Hodonín.

I v něm hraje několik hráčů, kteří bydlí v některé z nejvíce zasažených obcí a jejichž domovy byly značně poškozeny nebo dokonce totálně zničeny. Míru bolesti si asi neumíme představit. Byl jsem u toho, když se pomáhalo hodonínským hokejbalistům po povodních v roce 1996, jsme připraveni pomoci i dnes. Instituce svazu tady není jen pro organizování zábavy, musí umět pomoci, je-li to potřeba. Členové Regionální výboru hokejbalu Střed spolu s Pražským svazem hokejbalu se shodli, že finanční pomoc poskytnou.

Regionální svaz hokejbalu Střed již uvolnil klubu HBC Hodonín peněžní dar ve výši 60 000,- Kč, které budou zhruba z poloviny strženy z odměn funkcionářů za práci pro svaz a na zbytek bude využit přebytek loňského rozpočtu. Členové Pražského svazu hokejbalu poskytnou ještě nad tento rámec další dary, ladíme detaily.

Věříme, že i ostatní hokejbalové regiony nebo kluby se nechají inspirovat, abychom tak mohli společně shromáždit mnohem významnější částku pro kolegy v nelehké situaci. Rádi poradíme, jak pomoc i po formální stránce nejlépe realizovat.

Nakonec na formě tolik nezáleží. Důležitější je, aby se život na Moravě vrátil do běžných kolejí.

Předem vám za to děkujeme.

Vít Řezáč

VV RSHb Střed