Vyšší ligy

Sezónu bych hodnotil pozitivně, ukázali jsme náš potenciál, říká brankář Hostivařského A týmu Václav Štoural

Hostivařskému A týmu skončila minulý týden extraligová sezóna, když v nejkratší možné době podlehl ve čtvrtfinálové sérii Pardubicím. Ohlíží se za ní mladý, ač zkušený brankář Václav Štoural, kterého vyzpovídala redakce HBC Hostivař.

Byla to za mě vyrovnaná série

Václave, po prohře ve čtvrtfinálové sérii vám skončila letošní extraligová sezóna. Jak by jsi sezónu zhodnotil?

Sezónu bych hodnotil pozitivně, ukázali jsme náš potenciál. Hlavně se nám povedla jarní část sezóny, kdy jsme hráli za mě skvělý hokejbal a sbírali body.

Ve čtvrtfinále jste padli proti Pardubicím v nejkratším možném čase. Co podle tebe stálo za neúspěchem v této sérii a z čeho se chcete především poučit?

Byla to za mě vyrovnaná série, sice skončila rychle, ale jak druhý tak i třetí zápas byl jen o gól a do posledních minut to bylo vyrovnaný. Podle mě rozhodla zkušenost Pardubic, my jsme stále mladý tým a ještě jsme moc play-off zápasů extraligy nehráli. Jinak si myslím, že to byla velmi vyrovnaná série. Vezmeme si z ní, že je důležitý hrát celý zápas na maximum a být koncentrovaný na každé střídání.

V letošní sezóně si patřil k nejvytíženějším brankářům extraligové soutěže. Jak bys zhodnotil své výkony v letošním ročníku?

Osobně bych ze svého pohledu svojí sezónu rozdělil na dvě půlky (smích). Podzim mi nevyšel úplně ideálně. Nebyl jsem úplně spokojený se svými výkony. Přes zimní přípravu jsem na pár věcech zapracoval a jarní část sezóny bych hodnotil dost pozitivně. Cítil jsem se v brance dobře a výkony byly dobré.

Už před sezónou se stal tvým novým parťákem v brankovišti Hostivaře Adam Majerníček. Jaký máte mezi sebou vztah? Jak hodnotíš vaši vzájemnou spolupráci?

S Adamem máme skvělý vztah, dost jsme si sedli. Máme vždy během tréninku i zápasu co probírat. Část zimní přípravy jsme trénovali spolu a měli brankářské tréninky, které byly super. Jsem rád, že mám tak skvělého parťáka.

Moc se těšíme, měli jsme cíl se dostat co nejdál

Ty jsi stále v boji o nominaci do Národního týmu do 23 let, který se v závěru června představí na Juniorském mistrovství světa v Liberci. Jak vnímáš své šance na nominaci?

Snažím se na to tolik nemyslet, samozřejmě, že by bylo skvělý, kdybych se na Mistrovství světa dostal, byla by to odměna za veškerou práci, ale nechci se tím svazovat, hlavní je jít trénink od tréninku a zápas od zápasu a uvidím, zda bude u trenérů zájem.

V polovině června čeká Hostivař finálový turnaj Českého poháru. Jak se těšíš na tento turnaj a co od něho očekáváš?

Moc se těšíme, měli jsme cíl se dostat co nejdál, takže jsme moc rádi, že si budeme moci zahrát finálový turnaj. Cílíme na nejvyšší příčku a chceme předvést, co náš tým umí. Rozhodně očekávám velmi náročné a vyrovnané zápasy.

Zdroj článku: HBC Hostivař.