Regionální ligy

Nejlepší čtveřice Pražské ligy

Pražskou ligu čekají první zápasy semifinálových sérií tohoto soutěžního ročníku. Mezi čtveřici aspirantů na titul se zařadily oba nejúspěšnější celky základní části, Avir a Ďáblice, a po nervydrásajících pětizápasových bitvách je doplnili také Rafani a Goblins. Jak čtvrtfinálové série probíhaly?

(1) SHM HK Avir Praha A – SHM Goblins Praha (4)
Avir si s Medvědy poradil podle předpokladu nejrychlejším možným způsobem již ve třech utkáních. Sice ani v jednom případě nevyprovodil soupeře ze hřiště výpraskem, ale přesto znovu ukázal značnou sílu. O osmnáct vstřelených branek Aviru se v rámci série postaralo deset různých střelců a jen čtyřikrát se tým kapitána Ivasienka, který sám během čtvrtfinálových zápasů zaznamenal šest gólových přihrávek, musel bránit soupeřově přesilovce, navíc pokaždé úspěšně.

Zato Goblini se na postup mezi elitní čtyřku vyřazovací části pěkně nadřeli. Ve čtvrtfinálové sérii proti Fénixu sice vyhráli první utkání v prodloužení, pak ale dvakrát padli a ve čtvrtém zápase utekli hrobníkovi z lopaty až tři vteřiny před koncem základní hrací doby, kdy srovnali na 4:4. V prodloužení byli proti zdrcenému soupeři znovu úspěšnější, sérii tak srovnali a v rozhodujícím pátém utkání si pak dokázali získat třígólový náskok, na který Fénix do konce zápasu zareagoval již jen dvakrát a z vyřazovacích bojů tak vypadl.

(2) HBK Bohemia Benders Ďáblice – Rafani Praha B (3)
Ďáblice potvrdily pohodu, v jaké nastupují k utkáním Pražské ligy po celé jaro a stejně jako Avir slavily postup do semifinále již po třech zápasech. V tom posledním navíc Mighty Bucks smetly nekompromisně 10:1. V emotivní sérii, ve které bylo rozdáno celkem 135 trestných minut, doháněli Benders dvakrát manko z první třetiny (v prvním i druhém zápase ji prohráli 0:1), ale v obou případech se jim nakonec podařilo utkání ovládnout a zkušeně si pohlídat získaný náskok. Osmi body k tomu přispěl i vítěz kanadského bodování základní části Miloš Teč. To vše, aniž by do boje jedinkrát zasáhnul nejlepší brankář základní části Antonín Hofmann.

Rafani si díky třetímu místu v tabulce vytáhli černého petra a ve čtvrtfinále se museli postavit velezkušenému SPC, pro které to bylo předem ohlášené poslední play-off. V prvním utkání série bylo SPC jasně lepší a vyrovnávat sérii museli Rafani dokonce dvakrát. Ve čtvrtém zápase, který už museli Rafani bezpodmínečně vyhrát, jsme se nakonec dočkali i oněch "slibovaných" sedmnácti branek. Tentokrát se ale hned o třináct z nich postarali právě Rafani a vynutili si tak páté rozhodující utkání. V něm si pak tým Mirka Koudelky vybudoval náskok, který SPC již jen marně dotahovalo. Šestnácti body (8+8) o sobě dal v pěti zápasech za postupující Rafany vědět Tomáš Tóth.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
16 142:40 40
2.
SHM Goblins Praha
15 101:54 37
3.
Rafani Praha B
15 91:60 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
15 69:50 25
6.
SHM HbC Fénix Praha
15 57:44 24
7.
Mighty Bucks Praha
15 47:87 18
8.
SK Rebel Praha
16 76:90 17
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4