Přebor mladších žáků

Soutěž mladších žáků se rozdělila na dvě poloviny

O druhém březnovém víkendu se v Přeboru mladších žáků událo mnohé. Zajímavé kolo zároveň ukončilo základní část soutěže. Jelikož jeden z favoritů soutěže Kelti 07 v předchozím kole zaváhal a v Chomutově nebodoval, otevřela se cesta k prvnímu místu Kert Parku i Rebelům.

Na Kert Park čekaly dva zápasy s týmy, které neokupují přední příčky tabulky. Družina z Lužin nabídnutou šanci využila beze zbytku a vysokými vítězstvími nad Kovem 14:0 a Novým Strašecím 12:0 si nejenom zajistila plný bodový zisk a vedení v soutěži, ale i počet vstřelených branek po základní části se zastavil na úctyhodném čísle 101.

Rebelové cestovali k zápasu na Kladno, který vyhráli 6:2, a obsadili tak druhou příčku, ovšem jen vzhledem k horšímu vzájemnému utkání s Kert Parkem.

Kelti 07 zavítali do Ústí nad Labem, kde na ně čekal nevyzpytatelný soupeř, který dokáže potrápit nejednoho favorita. Kelti si zřejmě vybrali střeleckou smůlu již v minulém kole, když tentokrát zvítězili nad Elbou vysokým poměrem 8:0. Získaných 33 bodů je zařadilo na třetí místo.

Již v sobotu sehrála nejzajímavější zápas tohoto kola Hostivař s Chomutovem. Hostivař stoupala tabulkou a střelecky na tom byla skvěle. Chomutov zase prokazoval odolnost a schopnost vítězit. Ačkoliv Hostivař vedla 5:0, vlčí smečka dokázala otočit na konečných 7:8 a v neděli si připsala další tři body po výhře nad Kelty 08.

Chomutovštví se tím zařadili s dvacetipěti body na páté místo těsně za čtvrtou Hostivař, která nasbírala 27 bodů. Šesté místo i díky vítězství na hřišti Rakovníka obsadil Most. Horní sedmičku uzavírá družstvo Elby.

I v druhé polovině tabulky se zrodil zajímavý výsledek, když Liberec dokázal poměrně vysoko 7:1 přehrát Kovo. Zajímavý závěr základní části soutěže dává tušit, že hráči, trenéři i fanoušci se mají na co těšit. Bude zajímavé sledovat dění, ve kterém nebude nouze o překvapivé hokejbalové výsledky a zápletky.