Ostatní oznámení

Prague Select ovládl turnaj krajských výběrů U13 ve Svítkově

Zdaleka ne všechny krajské výběry využily možnosti účasti na dalším turnaji krajů, chystaném opět pro kategorii do 13 let. Do pardubického Svítkova se přesto sjelo sedm týmů a nechyběl ani Prague Select, který tradičně přijel s medailovou ambicí.

Trenérské trio Drahota - Němec - Macek vybralo v posledním týdnu před odjezdem celkem 20 jmen, ze čtyř pražských klubů: Hostivaře, Rebelů, Kert Parku a Proseka.

Systém turnaje nabízel konfrontaci všech účastníků a vítěze tak měla určit celková tabulka. Sobota i neděle tak výběru Prahy přivála po třech soupeřích. Hned v prvním utkání se Pražané postavili silnému ústeckému kraji, který nakonec přehráli 4:1 i díky hattricku Filipa Hradila. Zbývající dva sobotní zápasy už se v tak vyrovnaném duchu nenesly a Praha dominovala! Přehrála moravskoslezský i zlínský kraj a po úvodním dnu turnaje se bez ztráty vyhřívala na prvním místě tabulky.

Po divoké noci v táborovém areálu se rozespalí hráči Prahy pozvolna chystali na dalšího ze soupeřů, kraj hradecký. Ještě než se vzpamatovali, prohrávali o dvě branky a proti houževnatému soupeři s dobře chytajícím brankářem museli dotahovat. To se nakonec povedlo! Jiskřičku naděje nejdříve vykřesal Richter a dvacet vteřin před závěrečnou sirénou přišlo vyrovnání a tím i zisk dalšího důležitého bodu! Ten druhý si pro sebe ale díky úspěšnějším nájezdům uzmul hradecký kraj a těšil se tak z prvního skalpu Pražanů.

Na ty posléze čekal v očekávaném derby tým Středočechů. Zásluhou Richtera a Michka vedla Praha už 2:0, o nadějné vedení ale ještě v první polovině přišla a do druhého dějství se tak šlo za nerozhodného stavu. A byl to opět Adam Richter, který v jeho úvodu naklonil misky vah na stranu pražského výběru a když v sedmnácté minutě zvýšil na 4:2 Hradil, zdálo se být rozhodnuto. Soupeř ještě snížil, v závěru se ale na hranici brankoviště prosadil Adam Michek a dal tak výsledku definitivní podobu (5:3).

Tabulka tak před posledním duelem turnaje mluvila jasně! Pokud Pražané chtěli navléknout na krk medaile nejcennější, museli bezpodmínečně porazit Pardubický kraj. Diváci si přišli na své a už v deváté minutě utkání se těšili z pěti branek. Pardubický kraj vedl po první části 3:2! Praha se tlačila za vyrovnáním a hrdinou se stal Radim Drnec, který si vytvořil v devatenácté minutě dostatek prostoru na přesnou střelu, kterou vyrovnal na 3:3! Napínavý a velice vyrovnaný zápas tak nakonec opět musela rozhodnout loterie v podobě samostatných nájezdů a Praze šlo o hodně, výhra by je totiž pasovala na celkového vítěze turnaje!

Hned jako první se k nájezdu rozjel Adam Votava a přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci. Kotík v brance Prahy dva nájezdy lapil a když se k třetí sérii rozběhl kapitán týmu a střelec dvou branek ze základní hrací doby, Radim Drnec, mnozí už nepochybovali! Dlouhou kličkou brankáře pardubického kraje překonal a rozpoutal obrovskou radost, která znamenala jediné! Praha se stala vítězem turnaje krajských výběrů pro rok 2021!

Z individuálního ocenění se mohl po závěrečném vyhlášení těšit i útočník Filip Hradil, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje, současně byl s devatenácti body i nejproduktivnějším hráčem celé akce.

O zlaté medaile se zasloužili:

Brankáři: Jiří Kotík, Kryštof Kadlec

Hráči: Václav Adam, Vojtěch Hrodek, Karolína Matějková, Antonín Maxima, Šimon Režnárek, Adam Votava, Michal Birčák, Anna Dědková, Radim Drnec, Filip Grof, Filip Hradil, Alex Richard Janich, Matěj Kalaš, Roman Koch, Adam Michek, Adam Richter, Filip Skála, Ondra Větrák

Trenéři: Martin Drahota, Jan Němec, Filip Macek