Regionální ligy

Pražská liga startuje ve dvou skupinách se šesti týmy

Nebyla to úplně snadná diskuze o podobě Pražské ligy spadající pod řízení naším regionálním svazem. Nakonec se ale zástupci všech 12 týmů dohodli a hokejbalové soutěže v hlavním městě odstartují těsně po polovině září.

Tradiční Uftaland už v ligové mapě nehledejte, jeho zástupci se rozhodli nepřihlásit a rozutekli se ke konkurenci. V největší míře do Horních Počapel, s nimiž "oranžoví" kooperovali už v předešlých letech. Jinak jsou do akce připraveni všichni dobře známí účastníci pražských hokejbalových soutěží. Avir, jak je poslední roky zvykem, se dvěma týmy. “Oddychl jsem si. Chvíli to nevypadalo na rozumnou dohodu, ale nakonec jsme řešení našli a věřím, že sezónu hlavně dohrajeme ke spokojenosti všech,” přiznal šéf Ligové komise Marek Skramužský, že se letošní plán hry nerodil lehce.

Kdo bude šampionem jednotlivých skupin čítajících šest a šest mužstev? To se dozvíme až v červnu příštího roku, pokud to koronavirus vůbec dovolí. Malá rekapitulace účastníků ovšem neuškodí. Ať už se nakonec bude hrát jakkoliv dlouho.

Skupina A

SPC - Poslední vítězové Letního poháru stále mají chuť hrát, přestože jádru jejich sestavy skáče na krk jedna čtyřicítka za druhou. Tým se podařilo okysličit z více zdrojů, nejvíce však díky spolupráci s Mighty Bucks.

Hanspaulka - Další klub s jádrem plným veteránů, který ovšem pravidelně docházejí posílit hokejové opory z kádrů pražských "S". S těmi výsledky i výkony mužstva obvykle padají. Jak to bude tentokrát?

Rafani B - O veteránech asi už dost. Ano, tady také jsou a ne málo. Štěstím Mirka Koudelky a spol. je, že má většinou sestavu kým doplnit. A z áčka ve 2. Lize docházejí velmi zajímaví hráči. I bez nich ale dokážou Rafani hrát slušný hokejbal.

Avir A - I tady byste mladé a talentované hokejbalisty pohledali, takový je smutný fakt dnešní doby. Parta kolem Petra Ivasienka však umí ukázat sílu a taktickou vyzrálost, když se sejde v rozumném složení. Jen ty sabotované zápasy s Hanspaulkou kazí pohled na celý klub.

Bohemia Benders Ďáblice - Mužstvo Richarda Poura Letní pohár vynechalo, zato si ale zahrálo alespoň tradiční Goblins Cup. A ne špatně. Těžko odhadovat, koho klubový guru zláká na plast. Alespoň nějací talenti z hokejové Sparty se ale dají opět očekávat.

Goblins - Legendární "Maroš" na sebe vzal zodpovědnost o svůj tým jako vítěze letní soutěže poslal o patro výš místo Počapel. Goblini jsou i v šesti lidech schopni potrápit favority a jinak tomu asi nebude ani v nadcházející sezoně.

Skupina B

Horní Počaply - Tak dlouho to hoši od Mělníku lepili a snažili se udržet ve skupině A, až trpělivost došla a "sestoupili" o úroveň níž. Po přijetí hráčů z končícího Uftalandu by konečně neměli mít problémy s docházkou.

Ďáblové - Část původních Ďáblů kolem Vojtěcha Kavalíra bude i nadále rozdávat hokejbalovou radost pod hlavičkou Pražské ligy. V Letním poháru to dotáhli do finále proti Goblinům a díky běhavým mladíkům budou dělat problémy nejedněm zkušeným borcům.

Medvědi - Tím, že mezi sebe původní nadšenci z Lužin, kteří dostávali běžně desítky, vzali hráče bývalé rezervy Kert Parku v čele s exreprezentantem Lukášem Plzákem, výrazně zkvalitnili svůj kádr a porazit mohou v podstatě kohokoliv.

Avir B - Ti dělníci hokejbalu, co nemají chuť a čas hrát o úroveň výš, stále docházejí hrát alespoň za béčko tradičního klubu. A jejich výsledky jsou závislé na tom, kdo navíc kromě tradičních jmen přijde shora. Kdepak, tady to jiné ani tentokrát nebude.

Fénix - Nikdy jich není na soupisce moc a asi ani nakonec nebude, ale díky injekci a střídavým startům z Kova nechybí kvalita. A když se vše sejde dohromady, je tu velmi zajímavý tým, který umí překvapit a vyhrávat.

Mighty Bucks - Bratři Bejšovcovi mají po svém boku partu bojovníků, kteří se dokáží zarýt pod kůži mnoha soupeřům. I těm papírově silnějším. Fúze s SPC dodává nejen kusy do sestavy, v kuloárech se navíc šušká o dalším výrazném posílení na střídavý start.

Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
14 134:37 34
2.
SHM Goblins Praha
13 91:47 31
3.
HBK Bohemia Benders...
13 69:40 26
4.
Rafani Praha B
12 75:47 25
5.
SHM HBC Medvědi
13 64:42 25
6.
SHM HbC Fénix Praha
13 46:36 21
7.
SK Rebel Praha
14 66:77 14
8.
Mighty Bucks Praha
12 30:74 12
9.
HBC Horní Počaply
13 21:137 6
10.
SHM HK Avir Praha B
13 32:91 1