2. Liga

Rozjezd 2. ligy ve znamení divokých přestřelek

První dvě kola 2. ligy jsou téměř za námi a jednotlivé týmy se nám už pomalu začínají rozřazovat v tabulce. I přes to, že bylo k vidění zatím pouze pár zápasů, fanoušci hokejbalu si rozhodně přišli na své. Vysoká skóre i divoké přestřelky, to všechno bylo k vidění v prvních osmi zápasech 2. ligy.

První bule 2. ligy se odehrála v Mladé Boleslavi, kam zavítali Rafani. Pražané už od začátku kontrolovali průběh utkání, a ještě pět minut před koncem měli pohodlný pěti gólový náskok. V posledních minutách ale Tygři zabrali, a během 42 sekund vstřelili tři branky a ustanovili tak finální výsledek zápasu 5:7. Následující den v neděli se pak odehrály další dva zápasy. První nedělní duel se odehrál v Rakovníku, kam přijeli Ďáblové vyzvat domácí celek. Rakovník nedovolil soupeři ukořistit jediný bod a Pražany přehrál v poměru 8:2.

O pár hodin později se na Palmovce střetli KOVO B a Třebíz. I zde bylo o zábavu postaráno a to i přes pomalý rozjezd, kdy v průběhu první třetiny padl jediný gól. Následně v dalších dvou třetinách, se zápas rozjel na plné obrátky až ke konečnému výsledku 5:10. V průběhu týdne v pozdních čtvrtečních hodinách si na Kladně u zimního stadionu, zahráli svůj první zápas Kladno B a Kelti. Berounští přehráli domácí družstvo 5:0 a odvezli domů tři body.

Druhé kolo odstartoval sobotním zápasem na Kladně. V tomto utkání si změřili síly Třebíz a Kladno B. Kladeňáci si po čtvrtečním prohraném zápase spravili chuť a přehráli Třebíz v poměru 7:1. V neděli se pak odehrály další tři zápasy. První nedělní duel rozehráli Ďáblové s Kelty na Palmovce. Berounský celek rozjel v Praze dovednostní střeleckou soutěž a deklasoval Ďábly 0:19.

V pozdních odpoledních hodinách se odehrál na Palmovce ještě jeden duel a to mezi KOVO B a Hrdlořezy. Zápas ovládl tentokrát domácí celek, který porazil Red Wings poměrem 9:0. Poměrně překvapivý průběh měl pak zápas v Rakovníku, kam dorazili Tygři z Mladé Boleslavi. Zápas, který byl opět velmi bohatý na góly, celkem jasně režírovali Tygři a společně s výhrou 11:4 si odvezli domů i tři body.

2. liga se nám teprve pomalu rozjíždí a tudíž nás ještě spousta zajímavých zápasů jistě čeká. 2.liga bude pokračovat tradičním víkendovým programem, o jehož výsledcích vás pochopitelně budeme informovat.

Držme si palce, aby nejen do pokračování této soutěže podobně jako vloni nepromluvila protipandemická opatření a my jsme si mohli radost ze zápasů užívat co možná nejdéle.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
16 99:44 32
2.
TJ KOVO Praha B
17 72:58 30
3.
HBC Hostivař B
15 80:62 28
4.
HBC Rakovník
16 79:63 25
5.
HBC Kladno B
16 72:74 24
6.
HBC Defekt Třebíz
16 83:82 21
7.
HC Red Wings...
16 27:129 8