Ostatní oznámení

Mladý Samuel Kucharčík zatím táhne extraligovou Hostivař!

Pražským klubům se v úvodních kolech Extraligy vedlo střídavě. Dle očekávání je zatím nejvýše Kert Park, Kovo v posledním kole zatím zaznamenalo první výhru. V těsném bodovém závěsu za Kert Parkem už je ale "štika" z Hostivaře. Jak sezónu zatím prožívá mladý tahoun Hostivaře Samuel Kucharčík ?

Samueli, po 7 duelech v Extralize zatím máte 8 bodů a jste na devátém místě. Nečekali jste lepší start do sezóny?

Asi spíše čekali, ale zatím naše hra není nejlepší a v každém zápase jsme obvykle jak na horské dráze. Máme lepší a horší pasáže zápasu. Víme, že můžeme hrát lépe, jen se letošní sezónu ještě trochu hledáme.

Neodehráli jste špatné zápasy, ale vždy tomu něco chybělo. Myslíte si, že se můžete rovnat v týmům v popředí? Co hraje největší roli ve Vašich prohrách?

Jasně, že můžeme, nakonec v posledním utkání s Dobřany bylo nejlepší odpovědí! Jen nesmíme dělat tolik chyb v obraně a nechávat se tolik vylučovat. Právě kvůli oslabení a obranné činnosti jsme nevyhráli víc zápasů a nezískali tolik bodů, kolik jsme čekali.

Dokázali jste porazit pouze KOVO, Ústí nad Labem a v posledním utkání Dobřany. Chcete se od těchto výkonů odrážet?

Že jsme dobří do útoku, to víme už dlouho. Teď spíš, jak už jsem říkal, musíme vyřešit obrannou činnost, přestat dělat zbytečné chyby a přestat se nechávat tolik vylučovat. To nás stojí síly a i body.

Osobně jste zatím nejužitečnějším hráčem s 11 body. Dává Vám trenér více prostoru než ostatním? Nebo kde se to ve Vás bere?

Tak na čas na hřišti si určitě nemůžu stěžovat. Poslední dva roky jsem se dost trápil a nevěděl jsem, čím to je. Jsem rád, že se mi znovu začalo dařit a doufám, že moje forma půjde ještě nějakou chvíli nahoru.

Jaký je hostivařský cíl? Udržet Extraligu nebo se konečně podívat do play-off?

Že bychom se báli o to, že letos spadneme, tak to určitě ne. Je teprve začátek sezóny, a abychom jsme se probojovali do play-off máme ještě dost času a dost zápasů.

Jak často na Hostivaři trénujete? A na co se zaměřujete? Kde Vás zatím tlačí pata?

Společné tréninky máme třikrát týdně. V každém tréninku se zaměřujeme na něco jiného. Jeden trénink máme na kondici a mobilitu. Zbylé dva tréninky jsme na hřišti a trénujeme takové ty běžné věci. Jak už jsem zmiňoval, je to naše laxní bránění hlavně před naší bránou.