Ostatní oznámení

Nové Strašecí se vrátilo do 1. Ligy! Jak se Středočechům zatím vede?

Po několika sezónách se Nové Strašecí vrátilo mezi týmy ve druhé nejvyšší soutěži v Česku. Na toto téma jsme vyzpovídali hrajícího trenéra, Jana Falaře. Byl to dobrý krok vpřed? Nové Strašecí se zatím potýká s trochu nevyrovnanými výkony, ale rozhodně pomýšlí na play-off. Jak to tedy vidí trenér?

Honzo, jak zatím hodnotíte návrat do 1. Ligy? Zatím se nacházíte na 4. místě. Panuje v klubu spokojenost?

Na tabulku se nedíváme, není důvod. Sezona je ještě dlouhá. Spokojenost panovat nemůže, dostáváme hodně branek, na tom musíme hodně pracovat. Měli jsme výborný začátek, ale od zápasu s Vlčí smečkou se to změnilo. Teď se musíme dostat na vítěznou vlnu a před zimní pauzou uhrát co nejvíce bodů.

Jaké cíle máte pro tuto sezónu nastavené? Pomýšlíte na play-off?

Myslím, že jsem to zmínil před sezonou v nějakém rozhovoru...chceme si zahrát play-off, bez debat. Ale bude to těžká dřina se tam probojovat. Musíme podávat stabilnější výkony.

Sice jste na pomyslném postupovém místě, ale skóre 34 ku 45 na něco ukazuje. Trápí Vás hra v defenzívě? Co musíte zlepšit?

Postupové místo po třetině soutěže neznamená vůbec nic, až tam budeme po posledním zápase, tak to bude mít váhu. Neřekl bych, že nás trápí defenzíva jako taková, hrajeme špatně kompletní obranný systém, děláme triviální chyby v rozehrávce a pokrývání hráčů. To je dle mého způsobeno horší fyzickou vybaveností našich hráčů. Problémy jsme si interně pojmenovali a ihned jsme na tom začali pracovat.

Na druhou stranu jste odehráli skvělé zápasy, i když jste prohráli. Hodně Vám vycházejí druhé třetiny, kdy soupeře jasně přehráváte. Jak to, že tuto hru neudržíte po celý zápas?

Řekl bych Vám, nevím sám… Každý zápas se upozorňujeme na to, že musíme chytit začátek a pomalu každý zápas prohráváme v páté minutě 0:2. Takhle to nejde. Možná ale pak soupeř poleví a my začneme od druhé třetiny úplně jinak, opravdu nevím.

Porazili jste i ex-mistra ze Suchdola a následně rezervu Dobřan. Zvedlo Vám to alespoň trochu sebevědomí?

Každá výhra po sérii porážek zvedne sebevědomí, ať je proti komukoli. Podali jsme vesměs dobrý taktický výkon, kluci se soustředili jen na hru a ne na okolní vjemy, jak bývá naším dobrým zvykem. Tři body jsou pak důkazem, že když se chce, tak to jde.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchů v dalších utkáních…