Ostatní oznámení

Junior Matěj Taufer "řádí" v Keltech na dvou frontách! Prosazuje se i v Extralize!

Odchovanec Keltů Matěj Taufer si opravdu užívá hokejbalu plnými doušky. Tento junior hájí barvy Keltů v Extralize juniorů a 2.lize. Dále nastupuje za extraligový celek KOVA. Kde se mu nejvíce líbí a jak se dostal k extraligové zkušenosti? Baví ho stále být takto herně vytížený? Jaké jsou jeho cíle?

Matěji, nastupovat paralelně ve třech různých soutěžích...to není často k vidění. Jak jsi se k tomu dostal? Baví tě stíhat Extraligu, Extraligu juniorů a 2.ligu?

Byl jsem zvyklý i z předešlých let kombinovat více soutěží. Nicméně letos je to asi největší zatěžkávací zkouška. Občas je to náročné, ale všechno se dá zvládnout. Samozřejmě mě to naplňuje, i když ze začátku jsem měl problém zvyknout si na odlišné tempo v Extralize.

Která z těchto soutěží tě zatím nejvíce baví? Jak se jednotlivé soutěže liší?

Baví mě všechny. Ty rozdíly jsou určitě velké. Občas je těžké se v krátkém časovém období adaptovat na rozdílné herní styly. Ze začátku jsem měl problém zvyknout si v Extralize, ale myslím, že už jsem se aklimatizoval a hraje se mi dobře. V juniorce hrajeme často vyrovnané duely, které stojí hodně sil. Nehraje se tak tvrdě a na všechno máte více času. A nakonec v 2.lize se úroveň liší tým od týmu. Každý zápas je jiný, ale myslím, že i tady se najdou kvalitní zápasy třeba s naším rivalem z posledních let, Mladou Boleslaví.

V Berouně jsi lídrem v juniorech a výraznou postavou i v mužském týmu. O víkendu  jsi zaznamenal sedm kanadských bodů v Novém Strašecí, bodově se ti daří i ve 2.lize...

Je to velká zásluha kluků, se kterými hraji. V Áčku jsou už zkušení hráči, kteří vám připraví góly do prázdné brány. V juniorce by ta produktivita mohla být i lepší, ale pracuje se na tom a já pevně doufám, že si to brzo sedne.

Jak se ti v rodném Berouně líbí? Dává ti třeba mužský hokejbal více než ten juniorský?

Jelikož mě berounští Kelti k hokejbalu přivedli, tak je to pro mě srdcová záležitost. Hrát 2.ligu s mužským týmem mi dalo v minulosti ohromně moc. Obouchal jsem se a připravilo mě to na dospělý hokejbal, který se od toho mládežnického značně liší. Co se týče juniorky, je to nová výzva, která mě zatím hodně baví a motivuje.

Kromě toho všeho hájíš barvy extraligového KOVA. Jak k tomu došlo?

Minulé dva roky jsem hrál juniorskou soutěž v Kert Parku, protože tehdy v Berouně juniorka nebyla. Trénoval tam tehdy Karel Manhart, jenž toto léto přešel právě do extraligového Kova a oslovil mě. Já jsem nemohl odmítnout.

Jaké jsou tvoje cíle ve všech těchto týmech? Kde pro tebe třeba leží hrana úspěchu?

V Kovu je cíl jasný...play-off. I přes to, že jsme zatím moc bodů nezískali, myslím, že náš herní projev není vůbec špatný a je tak jen otázka času, kdy začneme sbírat bodů více. V „Áčku“ Keltů by bylo fajn vyhrát 2.ligu v naší skupině Střed a navázat tak na loňské vítězství v Letním poháru, což není nereálné. A v juniorce bych rád zaútočil na příčky nejvyšší. Je to ambiciózní plán, ale už několikrát jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým. Cesta k tomu vede přes tvrdou dřinu a například i kvalitní zimní přípravu...a samozřejmě je potřeba i trocha toho štěstíčka.